TURNUVAMIZIN BAŞLAMA VURUŞU ve İLK GÜN
11 Kasım 2021, Perşembe

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığımız organizasyonunda “Covid-19 Sağlık Şehitlerimiz, 15 Temmuz Tüm Şehit ve Gazilerimizi Anma, Geleneksel Milli Birlik ve Beraberlik” Halı Saha Futbol Turnuvamızın başlama vuruşu yapıldı. Turnuvamızda 13 takım yer alırken 13 Takımımız 3 grupta mücadele edecek. Turnuvamızın ilk maçı ise Pehlivanspor ile Kırıkkale Tıp ekipleri arasında gerçekleştirildi.

Turnuvamızın açılışı geniş katılım ile gerçekleşti. Açılışa Sayın Valimiz Bülent TEKBIYIKOĞLU’nun yanı sıra Ak Parti İl Başkanımız Mustafa KAPLAN, Müsiad İl Başkanımız Ahmet ÇETİN, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanımız Rıfat ÖCAL, İl Sağlık Müdürümüz Dr.Murat AĞIRTAŞ ve Sağlık İdarecilerimiz, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimimiz Op.Dr.Yusuf ALBAYRAK ve Sağlık İdarecilerimiz, Keskin İlçe Hastanesi Başhekimimiz Uzm.Dr.Salih Süha ÇETİN ve Hastane Müdürümüz Murat ÇAYKARA, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimimiz Dt.Abdullah ÜÇER,  K.Ü.T.F Başhekim Yardımcımız Doç.Dr. Adnan ÖZDEMİR, K.Ü.T.F. Hastane Müdürümüz Seyit Ahmet ACAR,  K.Ü.T.F Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof.Dr.Sedat KAYGUSUZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Hamza AYGÜN, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürümüz Muhammed Ali TEKİNAY, BEM-BİR-SEN Şube Başkanımız Tuncay BULUT, Diyanet-Sen Şube Başkanımız Vahit KALKAN  hazır bulundular. Ayrıca Adalet Komisyonu Başkan Vekili AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kırıkkale Milletvekilimiz Sayın Av.Ramazan CAN Meclis çalışmaları nedeniyle katılamadığını turnuvamızın hayırlara vesile olmasını dilediği bir telgraf ile iştirak sağladı. Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Mehmet SAYGILI sağlık sorunları nedeniyle katılamayacağını belirterek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. 

Turnuvamıza Memur-Sen Genel Sekreteri Sağlık-Sen Genel Başkanı Sayın Semih DURMUŞ, Genel Başkan Yardımcılarımızdan Mahmut Faruk DOĞAN, 2 Nolu Şube Başkanımız Erdal BOLATÇI, Bakanlık Şube Başkanı Tahir EREN, 6 Nolu Şube Başkanımız Umut GÜMÜŞAY, Üniversiteler Şube Başkanımız Ercan ÖZTÜRK, Kırşehir Şube Başkanımız Yasin YÜCESAN, Nevşehir Şube Başkanımız Hakan GÜNDÜZPOLAT, Kayseri Şube Başkanımız Hakan KESER, Çankırı Şube Başkanımız Tuna DİNÇ ve Yönetim Kurulları ile birlikte misafirimiz olarak katıldılar. İl dışından gelerek turnuvamızın açılışında bulundukları için kendilerine teşekkür ederiz.

Diyanet-Sen Şube Başkanımız Vahit KALKAN’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin sonrasında, açılış konuşmasını yapmak üzere Şube Başkanımız Recep Akdoğan kürsüye geldi. Akdoğan yapmış olduğu konuşmasında;

“Sayın Valim, Sayın Genel Başkanım, değerli protokol üyeleri, Basınımızın güzide temsilcileri, teşkilatımızın sağlık neferleri, futbolcu arkadaşlarım ve tüm katılımcılar hepiniz hoş geldiniz.

Bugün 10 Kasım. Büyük Önderimiz ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Covid-19 Pandemisi Sağlık Şehitlerimiz, 15 Temmuz Tüm Şehit ve Gazilerimizi Anma Milli Birlik ve Beraberlik Halı Saha Futbol Turnuvamıza hepiniz hoş geldiniz.

Sayın Valim ve Değerli protokol üyeleri Pandemi nedeniyle ilimiz olarak 1000’in üzerinde sağlık çalışanımız bu hastalığa yakalanmış olup, mesai arkadaşlarımızdan 6 kişi salgın nedeni ile Sağlık Şehidi olmuştur.

Yakın geçmişte yaşamış olduğumuz 15 Temmuz hain darbe girişimine direnen 251 kişi Demokrasi Şehidi 2.734 kişi ise Gazi olmuştur.

Vatan ve millet olarak geçmişten günümüze milli birlik ve beraberlik içinde birçok zorluk ve felaketin üstesinden gelmeyi başardık. İnşallah başarmaya da devam edeceğiz.

Bu münasebetle turnuvamızın adından da anlaşıldığı üzere maksadımız sağlık teşkilatımızı geçirdiği bu zor günlerde bir araya getirmek, birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukunu güçlendirmektir.

Kaybedenin olmayacağı kazanın tüm sağlık teşkilatımızın olacağı, sakatlık ve yaralanmaların olmayacağı bir turnuva olmasını temenni ediyor, Tüm takımlarımıza ve sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Tüm Şehitlerimizi rahmetle minnetle, tüm gazilerimizi de minnetle anıyor Katılımlarından dolayı Başta Sayın Valim olmak üzere Genel Başkanım, Ak Parti İl Başkanım, İl Sağlık Müdürüm, Başhekimlerim, Sağlık İdarecilerimiz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanım, Müsiad İl Başkanım, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcımız, Komşu illerden iştirak sağlayan tüm Şube Başkanlarımız ve kıymetli Yönetim Kurullarına ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi ifade ediyorum. Ayrıca bu Turnuvanın organizasyonunda emek veren Yönetim Kurulumuz, İş Yeri Temsilcilerimiz, Kadın Kolları Komisyonumuz ve Engelli Komisyonumuza da teşekkür ediyorum.” şeklinde duygularını paylaştı.

Şube Başkanımızın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat ÖCAL yapmış olduğu açıklamasında; “ Şehitlerimiz Tüm programlar çerçevesinde her fırsatta şehitlerimiz anılıyor ve unutulmuyor. Ben bu programı düzenleyen ve emek veren herkese teşekkür ediyor. Bu turnuvanın memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek teşekkürlerini ifade etti.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Sekreterimiz, Sağlık-Sen Genel Başkanımız Sayın Semih DURMUŞ yapmış olduğu konuşmasında “ Sayın Valim, Sağlık teşkilatımızın çok değerli mensupları, Siyasi partimizin çok değerli temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının kıymetli yöneticileri Bugün burada bizleri bir araya getiren Şube Başkanımıza ve İl Teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Öncelikli olarak Bugün Ulu önder ATATÜRK’ü aramızdan uğurladığımız gün. Onun şahsında tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.  Geride kalan Gazilerimizi minnetle anıyorum.  Şehit ve Gazilerimizin ailelerine sabırlar diliyorum.

Bir taraftan pandemi bir taraftan da terörle mücadelemiz devam ediyor. Bugüne kadar başarılı olduğumuz bir mücadele sürecimiz var. İnşallah bundan sonra hiçbir şehidimizin olmayacağı güzel günler yaşayacağız.

Bu turnuvanın amacı sağlık camiamızın bir araya gelmesi kaynaşmaları, dayanışma duygularının artmasıdır. Bu vesile ile ben bu turnuvanın amacına ulaşmasını diliyorum. Böyle bir günde bizleri bir araya getirdiği için Şube Başkanımıza ve onun şahsında da tüm arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” şeklinde duygularını ifade etti.

Sayın Valimiz Bülent TEKBIYIKOĞLU yapmış olduğu konuşmasında; “Çok değerli İl Başkanımız, Sağlık-Sen’imizin Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcımız, Çok değerli sağlık çalışanlarımız. Öncelikle bu turnuvaya hoş geldiniz.

Bugün bu toprakları bize vatan yapan Büyük Türk Milletinin büyük evladı olan Gazi Paşa’mızı kaybettiğimizin 83. Yıl dönümü.

Herşeyin bittiği, silahın bittiği, Ordunun,  Mühimmatın ve lojistiğin olmadığı zaman diliminde tıpkı bir anka kuşu gibi küllerinden oluşturup bu memleketin kurtarıp bizlere vatan yapan Gazi Paşa, silah arkadaşlarını ve mesai arkadaşlarını buradan rahmetle anıyorum.

Buradaki insanlar çok özel bir zaman dilimine şehadet ettiler. İnsanoğlu zaman zaman büyük salgınlarla karşılaşıyor. İspanyol gribi gibi, kara veba gibi insanoğlunun üzerinden geçen ve kayıplara neden olan birkaç yüzyılda bir gelen bir salgın belası ile karşı karşıya kaldık. Bu pandemide çok gizli kahramanlar vardı. Sosyal yardımlaşma birimlerimizde çalışanlar, emniyet teşkilatımız, vefa destek ekipleri, illerde kurulan salgın denetim birimleri çok ciddi çalıştılar. Bu özel günlerde devletimizin bazı birimleri iki misli üç misli çalışmak durumda kaldılar. Fakat bunların hepsinin önünde bu salgındaki öncü ekiplerimiz sağlık çalışanlarımızdı. İlimizde 6 çalışanımız olmak üzere çok sayıda sağlık çalışanımızı kaybettik. Hatta Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcımızı da bu salgında kaybettik. Allah onların makamlarını mübarek etsin. Gani gani rahmet etsin. Onları hatırlayıp bu turnuvayı düzenleyen ince nezaketinden dolayı Şube Başkanımızı tebrik ediyor teşekkür ediyorum. Tekrar Gazi Paşayı, Silah Arkadaşlarını ve Bu pandemide kaybettiklerimizi rahmetle anıyorum.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Konuşmaların bitmesinin akabinde ilk maçımızın başlama vuruşunu Sayın Valimiz Bülent TEKBIYIKOĞLU ile Sayın Genel Başkanımız Semih DURMUŞ yaptı.

PAYLAŞ :