ŞUBE BAŞKANLIĞIMIZDAN K.Ü.TIP FAKÜLTESİNE ZİYARET
22 Eylül 2022, Perşembe

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN ve Yönetim Kurulumuz, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi çalışanları ile bir araya geldi.

 

Tıp Fakültemize bağlı sağlık tesislerinde çalışanlarımızın çalışma koşulları ve gündeme dair diğer konuların ele alındığı ziyarette Sağlık hizmetinin bir bütün olduğunu ayrıştırılmaması gerektiği vurgulayan Başkan Akdoğan;

 

“Toplu Sözleşme Görüşmeleri sırasında Genel Yetkili Sendikamızın üzerinde çalışıp hükümet yetkilileri ile mutabık kaldığı maddeler hakkında yapılan çalışmalar birer birer açıklanmaktadır.

 

Son olarak, Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 1 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmeliğe göre, döner sermaye gelirlerinden personele yapılacak ek ödeme, personele fiilen hizmete katkı sağladığı sürece verilebilecek.

 

Teşvik ek ödemesi, personelin görev yaptığı tesiste hizmete katkısı ve verimliliği ile finansal sürdürülebilirliği sağlama ve hizmetin kalitesi gibi kriterler göz önüne alınarak, mesai içi ve mesai dışı çalışmalarına karşılık olarak döner sermayeden yapılan ödeme olacak.

 

Sabit ek ödeme tutarı ise aynı aya ilişkin yapılacak temel ek ödeme tutarından mahsup edilecek. Mesai içi teşvik ek ödemesinin hesabında esas alınacak tavan tutarı, 2547 sayılı Kanun'daki hükümlerle hesaplanacak tavan tutardan sabit ek ödeme tutarı ile taban ödeme tutarı düşülerek tespit edilecek.

 

Daha önceki yönetmelikte "görevlendirilen personele yapılacak ek ödeme" hükümlerini düzenleyen 7'nci madde hükümleri saklı kalmak üzere, yeni düzenleme ile resmi tatil günleri, idari ve nöbet izinleri, yılda yedi günü geçmeyen kısa süreli hastalık rapor süreleri, hakem hastane tarafından onaylanan heyet rapor süreleri, görevi sırasında veya görevinden dolayı Sağlık Bakanlığınca ilan edilmiş bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan, kazaya, yaralanmaya veya saldırıya uğrayanların bu durumlarını sağlık raporuyla belgelendirmesi halinde kullandıkları hastalık izin süreleri aktif çalışılmış gün olarak kabul edilecek.

 

Ayrıca Sağlık-Sen Sendikamızın mücadele ettiği bir diğer konu olan Aynı eğitimi almış ve aynı işi yapan çalışanlar arasında mali, özlük, sosyal haklar açısından adaletsizlik üreten farklı sözleşme türlerinin hiç kimseye faydası yoktur. Üniversite hastanelerimizde 4/B süresiz sözleşmeli personel statüsü ile görev yapan çalışanlarımızın kadroya geçirilmelerine yönelik çalışmalar hız kazanmıştır.

 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın çalışma koşullarını iyileştirme temelinde tüm yıla yayılan bir mücadele yürütüyoruz. Sürekli sahadayız. Sağlık politikalarının, sosyal hizmet politikalarının hem üyelerimiz hem hizmet alan insanlar için en doğru şekilde uygulanması için aktif bir mücadele süreci yürütüyoruz.” şeklinde görüşlerini ifade etmesinin akabinde karşılıklı memnuniyet ifadeleri ile ziyaretimiz sonlandırıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :