İL DİVAN KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
16 Nisan 2018, Pazartesi

İL DİVAN KURULUMUZ TOPLANDI

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığımızın organizasyonu ile “İl Divan Kurulu Toplantısı” gerçekleşti.

Milletvekilimiz Sayın Ramazan CAN’ın şahsen, Milletvekillerimiz Sayın Abdullah ÖZTÜRK ve Sayın Mehmet DEMİR’in mesajları ile iştirak ettiler. Toplantımıza Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Sayın Semih DURMUŞ, Genel Başkan Yardımcısı Sayın İdris BAYKAN, İlimizin sağlık yöneticileri, protokol üyeleri, Sağlık-Sen Şube Başkanlığımızdan Yönetim Kurulumuz ve İş yeri temsilcilerimizin hazır bulunduğu toplantıda açılış konuşmasını Şube Başkanımız Sayın Recep AKDOĞAN gerçekleştirdi.

Sayın Başkanımız yapmış olduğu konuşmasında;

“Sendikacılığın özünde hak arama çalışanların haklarını koruma ve bu yolda çaba sarf etmek vardır. Bu aynı zamanda klasik sendikacılığın ana fikrini de oluşturmaktadır. Ancak Memur Sen ve Sağlık Sen olarak bizim sendikacılık anlayışımızda hak aramayı sadece kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarını aramaya indirgeyerek daraltmak yoktur. Ülkemiz ve dünya mağdurlarının, mazlumlarının hakkının da temsilcisi olan Memur Sen ve Sağlık Sen daha geniş kitlelerin gür sesi olmaya devam edecektir. Bu anlamda Memur Sen Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan, sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak görüyor. Biz, bugün çağı kurtarmanın eylemcisi, ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketiyiz” şeklinde özetlemektedir.

Bu anlamda hem özlük hem de özgürlük mücadelesi vermekteyiz, Devletimiz ve Milletimiz gibi bizde Sağlık Sen olarak nerede bir mazlum varsa orada olmaktan, Mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan, bu uğurda çalışmaya, mücadele etmekten asla geri durmayacağız. Sağlık Sen olarak sadece sağlık çalışanlarının gündemini değil ülke ve dünya gündemini de yakından takip etmekteyiz. Bu anlamda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 15 Temmuzda, Fırat Kalkanı Harekatında ve Zeytin Dalı Harekatında da hep ülkemizin menfaatleri yanında olduk. Aynı zamanda Yerli ve milli duruşumuzla emeğin üzerindeki ideolojik prangaların ve vesayetçi duruşun karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu vesile ile vatanımız ve milletimiz için gözünü kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı ile yad ediyor gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

Sendikacılığın bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız ve ona göre hareket etmeye gayret etmekteyiz. Ülkemizin son 15 yıllık geçmişinde elde edilen kazanımlar, temel hak ve özgürlüklerde Memur-Sen’in imzasının olduğu aşikardır. 2009 yılına kadar kısır bir döngü ile sendikacılık yapılmakta iken Memur-Sen, Sağlık-Sen ve Memur-Sen’e bağlı diğer sendikaların yetkili olmasıyla toplu görüşme masasında sağlık çalışanlarımız kazanımlarla tanışmıştır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yüzünü güldürecek çok sayıda kazanıma imza atılmıştır.” Şeklinde açıklama yapan Başkan AKDOĞAN ayrıca konuşmasının sonunda Şube Başkanlığımızın yapmış olduğu faaliyetleri sıraladı.

Şube Başkanımız AKDOĞAN’ın ardından Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sayın İdris BAYKAN yapmış olduğu konuşmasında sendika ve sendikalaşmanın önemine vurgu yaptı.

Sağlık-Sen Genel Başkan vekili Sayın Semih DURMUŞ ise yapmış olduğu konuşmasında

“Sağlık çalışanlarımızın hasta sayısına oranla yetersiz sayıda oldukları ve bu kapsamda oldukça fazla iş yükü ile çalışmaktadır. Sağlık istihdamının arttırılması gerekliliği aşikardır. Bu şartlar altında sağlık çalışanlarının kendi öz mutlulukları ailesel mutlulukları olması mümkün değildir. Mutsuz olarak yoğun bir tempoda görevlerini ifa etmeye çalışan sağlık çalışanlarının işlerini gerekli ölçüde yapabilmelerini engelleyen birçok faktör bulunmaktadır. Nöbetlerin yoğunluğu, sağlıkta şiddet eğilimleri, döner sermaye kazanımlarının eşitsiz dağılımı gibi birçok faktör sağlık çalışanının yaşamsal motivasyonunu geri çekmektedir.”

Sendikalaşmanın önemine değinen Genel Başkan Vekili Sayın DURMUŞ “Sendikalaşmak hak arama noktasında oldukça önem taşımaktadır. Çalışanların sendikalaşmaya soğuk bakmaları ya da sendikalaşmak için geç kalmaları sebebiyle birçok haktan mahrum kalınmıştır. İşçilerin sendikalaşma tarihlerinin memurlara oranla çok daha eski ve daha köklü olması sebebiyle sendikal kazanımların hak ve özgürlüklerin arasında ciddi ve büyük bir fark bulunmaktadır.” şeklinde görüşlerini paylaştılar.

İl Divan Kurulu toplantımızda son olarak söz alan Milletvekilimiz Sayın Ramazan CAN birlik ve beraber hareket etmenin önemine vurgu yaparak yapmış olduğu açıklamasında “Benden önceki konuşmacıların ifade ettiği tüm sorunları bilmekle birlikte sizlere katıldığımı ifade etmek isterim. Bu ifade edilen sorunların çözümü için bizler mecliste çalışmalarımızı yapmaktayız. Ayrıca belirtmek istediğim bir diğer husus ise son dönemde sağlık alanında ciddi ve geniş ölçekli yatırımlar yapıldı. Sağlık hizmetinin sunumunda standartlarımızda artış göz ardı edilmeyecek ölçüdedir. Bu hizmetin bu standartlarda olmasında elbette ki sağlık çalışanlarının katkısı büyüktür.” Şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Konuşmaların akabinde Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesi tarafından hazırlanan faaliyet sunumu gösterimi tamamlanarak toplantı plaket takdimleri ile sonlandırıldı.

 

 




PAYLAŞ :