SAĞLIKTA BAŞARI SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GÜVEN İÇİNDE ÇALIŞMASINA BAĞLI
19 Nisan 2018, Perşembe

Sendikamız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının birlikte düzenlediği 1. Ulusal Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Kongremiz ikinci gün gerçekleşen oturumlarla sona erdi. 2 gün süren ve 8 oturum ile yapılan kongrede sağlık çalışanlarının sağlığı ve güvenliği ele alındı.

Toplantıda kapanış konuşması yapan Genel Başkanımız Metin MEMİŞ, 2 gün süren kongrenin önemine değinerek hastaların sağlık ve güvenliğinin sağlık çalışanlarının sağlığına güvenliğine bağlı olduğunu ifade etti. Kongrede sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların hemen hemen hepsine değinildiğini söyleyen Metin MEMİŞ, “Bu kongreyle birlikte son derece tehlikeli şartlar altında hizmet veren sağlık çalışanlarının sağlığı ve güvenliği için bakanlıklarımız gereken önlemleri almalı” dedi. Yıpranan ve sağlığı tehdit altında olan sağlık personellerinin büyük mağduriyetler yaşadığını hatırlatan MEMİŞ, bu durumun verimli çalışmaya da olumsuz etki oluşturduğunu belirtti. Çalışma ortamlarında sağlık çalışanlarının memnuniyetinin de önemsenmesi gerektiğini aktaran MEMİŞ, sürdürülebilir ve başarılı bir sağlık sistemi için sağlık çalışanlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.     

Konu hakkında yönetim kurulu adına açıklama yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN "Görevi başın da mevzuatları uygulayarak kamu görevini yapmaya çalışan sağlık personeline hem psikolojik hem fiziki saldırıların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Can güvenliğimiz olmadan görevimizi yapmakta zorlanıyoruz. Vicdanımız ve sorumluluklarımız arasında görevimizi yapmaya çalışırken uğradığımız bu şiddet bizi çok yıpratmaktadır. İsteğimiz; görevimizi huzurla, layıkıyla yapabilmektir. Biz sağlık çalışanları saati, bayramı, hafta sonu olmadan, ailesinden fedakarlık yaparak büyük özveriyle çalışan dev bir aileyiz. İstatistikler sağlık çalışanlarının diğer meslek gruplarına göre 16 kat fazla şiddete uğradığını gösteriyor. Sağlık sektöründe çalışanların %70'i görev süreleri boyunca sözel ya da fiziksel şiddete uğramaktadır. Vatandaşlarla sağlık personelini karşı karşıya getiren uygulamalara son verilmesini bekliyoruz. Bizim yan yana telaffuz ederken bile zorladığımız bu iki sözcük ne yazık ki ülkemiz de hemen her gün birlikte anılıyor, çünkü maalesef her saat başı bir sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor. Değerli Türk Halkı, sizden içinizden biri olan Sağlık Çalışanlarınıza sahip çıkın! Sağlık veren ellere zarar vermeyin. Bu aymazlığa Müsaade etmeyin sağlıkta şiddeti birlikte durduralım." şeklinde görüşlerini bildirdi.

 

PAYLAŞ :