KAYSERİ OLAĞAN GENEL KURULU
03 Ağustos 2018, Cuma

Sağlık-Sen Kayseri Şubemiz 5. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi.

Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan Kayseri Şubemizin 5. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Seçime tek listeyle giren Şube Başkanımız Mahmut Faruk Doğan güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş gündeme ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dair açıklamalar yaptı. STK’ların önemine vurgu yapan Semih Durmuş, STK’ların temsil ettiği kitle adına ve millet adına söz söyleme hakkına sahip olduğunu söyledi. STK’ların yapmış oldukları önerilerin olumlu ve olumsuz yansımaları olduğunu belirten Durmuş, “Allah Ku’ran-ı Kerim’de “Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?” buyuruyor. Bu nedenle STK’ların toplum adına cümle kurarken çok daha hassas davranması gerekir” dedi. Ülkemiz üzerinde çok sayıda oyun oynanmak istendiğini aktaran Durmuş, batının misyoner teşkilatlarının ülkemize ve değerlerimize akın akın saldırmakta olduğunu ifade etti. Mehmet Akif Ersoy’un “Siper et gövdeni durdun bu hayâsızca akın” mısralarına atıfta bulunan Durmuş, “Ersoy bu söz ile hem kendi zamanına hem de zamanlar ötesine önemli bir uyarıda bulunmuştur” şeklinde konuştu.

Sağlık Çalışanlarının İş Yük 4 Kat Arttı

Ebe ve hemşirelerin görev tanımları dışındaki görevleri de yaptığını söyleyen Durmuş,  ebe ve hemşirelerin doktorun yapması gereken işi ve tıbbi sekreterin yapması gereken işi yaptığını vurguladı. Sağlık çalışanlarının istihdam yetersizliği nedeniyle iş yükünün arttığını ifade eden Durmuş, 4 hemşirenin yapması gereken işi bir hemşirenin yaptığını aktardı. Durmuş, ayda 310 saat çalışıp 10’un üzerinde nöbet tutan ebe ve hemşirelerin; işyerinde sağlık çalışanı, eşine karşı eş, evinde aşçı, çocuğuna öğretmen, anne ve babasına bakıcılık görevlerini üstlendiğini söyledi. Performans sisteminin de adil olmadığını belirten Durmuş sözlerine şöyle devam etti: “En başta sistem etik değerlerden yoksundur. Çünkü çok çalışana ödenen ücret diğer sağlık çalışanlarının ücretlerinden kesilerek ödenmektedir. Çok çalışanın çok ücret alması gerekirken az çalışan çok ücret almaktadır. Eşit düzeyde çalışanlar dahi eşit şekilde ücret alamamaktadır. Performans sisteminin adaleti şirazesi kaymıştır.” 

Doğan: “Tahribat İçin Değil Tamirat İçin Buradayız.”

Kayseri Şube Başkanımız Mahmut Faruk Doğan ise konuşmasında daima mazlumun yanında, zalimin karşısında yer alan, dik duran ancak dikleşmeyen bir anlayışla gün geçtikçe büyüyen ve güçlenen bir sendika olmaya devam edeceklerini söyledi. Her zaman üyelerinin yanında ve üyeleri için çalışan bir şube olduklarını ifade eden Mahmut Faruk Doğan, “Tahribat için değil tamirat için buradayız. Üyelerimizin mutlu anlarında yanında olduğumuz gibi üzüntülü zamanlarında da yanlarındayız. Üyelerimizin cenazeleri olduğu zaman cenaze hizmeti vermekteyiz. Cenazelerini morgdan alıp musalla taşına koyma işlemini sendika şubemiz olarak biz üstleniyor, hatta il dışına gidecekse biz gönderiyoruz” dedi.

Yapılan seçim sonrası Kayseri Şubemizin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Şube Başkan Vekili Erdal Yıldız, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Keser, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdullah Dursun, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cevdet Gökmen Atabey, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Çamur, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazim Akarsu

Genel Kurula divan başkanlığını Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı yaparken divan başkan yardımcılığı görevini Kırıkkale Şube Başkanımız Recep Akdoğan, Kırşehir Şube Başkanımız Yasin Yücesan, Nevşehir Şube Başkanımız Hakan Gündüzpolat ve Niğde Şube Başkanımız Ebuzer Doğan yaptı. Genel Kurula Kayseri Memur-Sen Temsilcisi Aydın Kalkan’da katıldı.

 

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :