8 KASIM DÜNYA RADYOLOJİ GÜNÜ
08 Kasım 2018, Perşembe

8 Kasım Dünya Radyoloji Günü   

Bugün, bundan 123 yıl önce 8 Kasım 1895 tarihinde Alman fizikçi Prof. Dr. Wilhelm Conrad ROENTGEN  x-ışınlarını keşfettiği ve insanlığın hizmetine sunduğu çok anlamlı bir gün.    

Bugün radyoloji biliminin doğduğu gün.

Radyoloji; Radyasyonun, hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanımı ve bu amaçla geliştirilen teknik ve yöntemleri konu alan bilim dalı.

X ışınlarının bulunduğu günden bugüne yaygın olarak kullanılan röntgenin yanı sıra, bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi ve manyetik rezonans yöntemlerinin sayesinde, vücudun tüm dokularının çok ince detayına kadar görüntülemesi sağlanabiliyor. 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü nedeniyle bir açıklama yapan Sayın Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep AKDOĞAN, radyolojinin hem tıbbın “gören gözü” hem de “şifa sağlayan eli” olduğunu söyledi.

“RADYOLOJİ ÇALIŞANLARI SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN GİZLİ KAHRAMANLARIDIR”

Kanserden inmeye kadar pek çok hastalık ve sorunun radyolojik tetkiklerle teşhis ve girişimsel radyoloji ile tedavi edilebildiğini aktaran AKDOĞAN, “Oldukça yüksek risk altında özveri ile çalışan, İnsan sağlığının tesisi kapsamında elinden geleni fazlasıyla yapan radyoloji çalışanları sağlık sektörünün gizli kahramanlarıdır. Radyoloji, teknolojiyi en çok kullanan ve bu nedenle gelişen teknoloji ile büyüyen bir bölümdür. Radyolojide dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önemli işler başarılmakta ancak ne yazık ki yapılan bu çalışmalar yeterince tanıtılamamaktadır” dedi.

8 Kasım Dünya Radyoloji Günü kapsamında, Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde faaliyet gösteren radyoloji çalışanları, çalıştığı birimlerinde ziyaret edildiler. Ziyaretler esnasında radyoloji çalışanlarımızın sıkıntıları ve talepleri hakkında görüş alış verişinde bulundular.

PAYLAŞ :