UMKE KAMPINA ZİYARET
19 Kasım 2018, Pazartesi

               Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep AKDOĞAN ve Yönetim Kurulumuz Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Sulakyurt’ta gerçekleştirdiği eğitim ve tatbikat kampını ziyaret ettiler. Sulakyurt’un Bülbül Deresi mevkii sinde oluşturulan kamp alanında 7-8-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Kırıkkale UMKE İl Kampına 27 gönüllü UMKE üyesi katıldı. Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen kampta, UMKE üyelerinin, zorlu arazi koşullarında Travmalı Hastaya Yaklaşım, Göçük Altı Kurtarma ve KBRN Eğitimleri gibi konularında tatbikatlar yapıldı. Bu eğitimlerin yanı sıra olağan üstü durumlarda acil toplanma ve timlere ayrılarak organize bir şekilde hareket etmek için görev dağılımı eğitimleri verilerek, UMKE sağlık gönüllülerinin her an afet durumuna hazır olması için çalışılmalar gerçekleştirildi. Ziyaret sonrası Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN yapmış olduğu açıklamasında;

               “Her durum ve şart altında çoğunlukla gönüllülük esası gerektiren eylemlerde başı çeken sağlık teşkilatımız Ulusal Medikal Kurtarma Faaliyetlerinde de ön planda yer almaktadır. Bütün amacı halkımızın sağlıklı bir şekilde hayatlarını idame etmeleri olan sağlık camiamızın anlamsız şekilde uğramış olduğu şiddeti kabul etmediğimizi ve asla da kabul edemeyeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim. Ayrıca bilinmesi gerekir ki sağlık camiamız vazifesini ifa etmek için şartların uygun oluşmasını beklemeyecek kadar özverili ve gayretlidir.

               Biz Sağlık-Sen olarak bulduğumuz her fırsat ve ortamda sağlık çalışanlarımızın meşru hak ve taleplerini dile getirmekten geri kalmadık ve asla geri kalmayı da düşünmüyoruz.  Sağlık çalışanlarımıza sağlanması gereken haklar ile birlikte bu özverili çalışmaların katlanarak devam edeceğini bundan sebep hasta ve çalışan memnuniyetini arttıracağını ifade ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız adına başta Sayın İl Sağlık Müdürümüz Doç.Dr.Uğur TİFTİKÇİ olmak üzere Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail BİLDİK’e katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, tüm halkımıza sağlıklı, mutlu yıllar ve yarınlar temenni ediyoruz.”

PAYLAŞ :