SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İLE KANDİL GECESİ
21 Kasım 2018, Çarşamba

Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşrif ettiği gündür. Hicri aylardan Rebiülevvel ayının 12. gecesi olan Peygamberimizin doğumu, Miladi olarak 20 Nisan 571 olarak hesaplanmıştır. Doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmekle birlikte Rebiülevvel ayının onikinci gecesi olan Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denmektedir. Bu yıl Mevlid Kandili 19 Kasım 2019 tarihine denk gelmiştir.

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep AKDOĞAN ve Yönetim Kurulu önceki gece kutlanan Mevlid Kandili münasebetiyle Yüksek İhtisas Hastanesi Acil Polikliniği, Çocuk Acil Polikliniği, Yatan hasta servisleri, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Polikliniği, Çocuk Acil Polikliniği, Yatan Hasta Servisleri, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, İl Merkezinde bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları’nda görevleri başında olan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiler. Ziyaretler sonrası Şube Başkanı Recep AKDOĞAN yapmış olduğu açıklamasında;

“Dünyanın doğusunu ve batısını aydınlatan bir nur görüldü. Sâve Gölünün suları bir anda çekiliverdi. Ateşe tapanların bin yıldır aralıksız yanmakta olan ateşleri hiç sebepsiz sönüverdi.

Asırlardır kupkuru olan Semâve Vadisi, seller altında kaldı. Gökyüzünden onlarca yıldız kaydı. Kisrâ'nın saraylarından on dört burç kendiliğinden yıkıldı. Kâbe'deki putların pek çoğu baş aşağı devrildi.

Şeytân, ölesiye çığlık kopardı. Daha ne gizemli olaylar iç içe ve peş peşe yaşandı. Nasıl yaşanmasındı ki Kâinatın Efendisi, İnsanlığın İftihar Tablosu Hz. Ahmed’i Mahmud’u Muhammed Mustafa (S.A.V.) dünyaya teşrif ediyorlardı. Bütün varlık O'nu ayakta karşılamıştı.

Efendimizi karşıladığımız anın yıldönümünde bizler büyük bir camiayı temsil eden sendika olarak 19 Kasım gecesi görevi başında olan personelimizi bu anlamlı güzel gecede yalnız bırakmak istemedik. İstedik ki biz de kandilimizi çok değer verdiğimiz mesai arkadaşlarımızla birlikte geçirelim. Şube Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulum adına ziyaretlerimiz esnasında bizlere güler yüzle yaklaşan, ziyaretimizden memnun olan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür eder, kendilerine ve yakınlarına sağlıklı mutlu bir ömür niyaz ederim.

Ya Rabbim;

Bize duayı öğreten Sensin. Rahman ve Rahim sıfatlarını Sen yazdın kalplerimize. Umutları Sen yazdın. Ye’sten korunmayı Sen yazdın. “Dua edin, cevap vereyim” diyen Sensin. “Vadinde sabit olan” Sensin. Hazineleri sonsuz olan sensin.

Şu an yer ve gökyüzü arasında yaşanan türlü şiddet var. Sen şiddetleri bertaraf eyle. Yurdumuzun içinde ve dışında nice düşmanları var Rabbim. Sen Yurdumuzu ve Aziz Milletimizi muhafaza eyle.” Şeklinde mesajlarını ilettiler.

FOTO GALERİ



PAYLAŞ :