DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
04 Aralık 2018, Salı

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep AKDOĞAN ve Yönetim Kurulu engelli personellerimizi yerlerinde ziyaret ettiler. Ziyaretler esnasında engelli personelimizin karşılaştığı sorunlar, sıkıntılar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Engelli personele çiçek takdim eden Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN “Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle yapmış olduğu açıklamasında;

“Günlük yaşamınızda engelli bireylerle muhakkak karşılaşmışsınızdır. Kimi zaman elindeki beyaz bastonuyla yürüyenleri, kimi zaman işaretlerle etrafındakilere derdini anlatmaya çalışanları, tekerlekli sandalye ile kaldırımları ve pek çok engelleri aşmak için zahmet çekenleri görmüşsünüzdür. İşte bu kişilerin ne gibi dertleri, sıkıntıları var? Dertleri sıkıntıları hakkında neler yapmak gerekir hiç düşündünüz mü?

Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için inanın küçük büyük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey vardır. Örneğin çevre düzenlemelerinin engelli bireylere uygun şekilde yapılması, günlük yaşamımızda sürekli kullandığımız kamu binaları ve alışveriş merkezlerinin engelli bireylere uygun olarak dizayn edilmesi, trafik ışıklarına kurulan sesli düzeneklerin yaygınlaştırılması engelli bireylerimizin hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır.

Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak, onlara acıyarak yaklaşma yerine, empati kurarak onları anlamak ve onları dikkatimizden kaçırmamız gerekmektedir. Bu toplumsal vazifeyi yaparken asla aklımızdan çıkarmamız gereken şey ise! Unutmayalım ki her birey bir engelli adayıdır.

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı olarak şahsım, yönetim kurulum ve sendikam adına Tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, Sağlıklı mutlu bir ömür temenni ederim.”

Şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

 

PAYLAŞ :