İSTANBUL 1 NO’LU ŞUBEMİZİN 5.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ
12 Aralık 2018, Çarşamba

İSTANBUL 1 NO’LU ŞUBEMİZİN 5.OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

İstanbul 1 No’lu Şubemizin 5.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seçime tek listeyle giren Şube Başkanımız Durali Baki güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi. Genel Kurula Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Abdülaziz Aslan, İdris Baykan, Onursal Genel Başkanımız Mahmut Kaçar ve şube başkanlarımızın yanı sıra İstanbul sağlık yöneticileri katıldı.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, genelde kamu görevlilerinin, özelde ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sendikal örgütlülük ve sendikamızın yetkili olduğu dönemlerde büyük kazanımlar elde ettiğini vurguladı. Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan’ın Memur-Sen’i, geleceğin Türkiye’sini yeniden inşa edecek erdemli insanları yetiştirmek gibi bir misyonla kurduğunu söyleyen Durmuş, yüz yıllar öncesinde bu görevi ahi teşkilatlarının yerine getirdiğini, Cihanşümul bir devlet kurduklarını ve dünyayı 600 yıl barış içinde yönettiğini belirtti. Bu misyonun yakın geçmişimizde MTTB ve MGV gibi yapılarla yeniden hayat bulduğunu dile getiren Durmuş, Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın siyaset akademisinde yetişmiş olan insanların bugün ülkeyi yönettiğini, ülkemizi bölgesinde lider ve güçlü bir ülke yapmak için mücadele verdiklerini dile getirdi.

Konuşmasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına da değinen Semih Durmuş, yetersiz istihdam, adaletsiz performans sistemi gibi temel sorunların sağlık çalışanlarına olumsuz yansıdığını kaydetti. İcap nöbeti, gece çalışma tazminatı konularında yaşanan sorunların da acilen çözülmesi gerektiğini ifade eden Durmuş, sağlık çalışanlarının memnuniyetinin vatandaş memnuniyeti olarak geri döneceğini, bu sebeple çalışan sorunlarının çözümüne öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

BAYKAN: MEMUR-SEN BENLİK DAVASI DEĞİLDİR

Genel Kurul’da konuşan Genel Başkan Yardımcımız İdris Baykan ise Memur-Sen’in davasının benlik davası olmadığını belirterek “Memur-Sen davası kendisini adamış, davanın kutsal değerlerini içselleştirmiş gönüllülerin davasıdır, erdemliler hareketidir” dedi. Memur-Sen’in davasını menfaatperestlerin, eyyamcıların, niyet okuyucuların ve önyargılıların anlayamayacağını söyleyen İdris Baykan, “Bizim davamızda, yarıştığı rakibini düşman görüp yok etme anlayışı olmaz. Bizim davamızda; iyi yüzlülüğe de iki sözlülüğe de yer yok. Dava da tekdir, yol da tekdir. Bizim yolumuzda, yola beraber çıktıklarını menfaatler uğruna satmak yok. Biz, yola inandığımız insanlarla çıkarız” şeklinde konuştu. Davanın önce içselleştirilmesi gerektiğini daha sonra mücadelesinin verilmesi gerektiğini vurgulayan Baykan, değerler sendikacılığını temsil eden Memur-Sen çatısı altında Sağlık-Sen olarak yürüttüğümüz değerlere ve sendikacılığının temsil ettiği bütün değerlere sonuna kadar bağlı olduğumuzu dile getirdi. Davamızda ve mücadelemizde emek vermiş, ter akıtmış, bedel ödemiş ve davanın bayraktarlığını yapmışlara vefasızlık olmadığını ifade eden Baykan, “Nefsinin oyuncağı olmaktan alemlerin Rabbine sığınırız. İradesine sahip çıkan, iradesini yalnız Hakk’a teslim eden dava erlerine selâm olsun” şeklinde konuştu.

ASLAN: GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİ İNŞA EDEMEZ

Seçimlerin geçmişin muhasebesi, geçmişin analizi ve geçmişteki gerçeklerle yüzleşme olduğunu vurgulayan Genel Başkan Yardımcımız Abdülaziz Aslan ise seçimleri değerli kılan en önemli etkenlerin  hak ve adalet ölçülerinin gözetilmesi olduğunu söyledi. Demokrasilerde seçimlerin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Aslan, uygun ve ilkeli bir zeminde seçimleri yapmanın ve o seçim bölgesine ait tüm üyelerin iradesini sandığa yansıtmanın seçimleri değerli kıldığını belirtti. Teşkilata ve camiaya yakışır bir olgunlukta seçimleri yapmanın önemine değinen Aslan, seçimlerin ayrıca yeni stratejiler belirleme, eksileri ortaya koyma ve yeni yol haritaları belirlemede önemli bir unsur olduğunu dile getirdi. “Bugün İstanbul 1 No’lu Şubemizin 5.Olağan Genel Kurulu’nu sizin emeğinizin, sizin alın terinizin, sizin saha çalışmalarınızın ve sizin havzanıza ait olan bir seçim olması münasebetiyle değerli buluyorum” diyen Aslan, “İstanbul 1 No’lu Şubemize ve camiamıza Genel Kurulumuz hayırlı olsun” dedi.

BAKİ: İNANDIK VE EKİP OLARAK BAŞARDIK

Genel Kurul’da konuşan İstanbul 1 No’lu Şube Başkanımız Durali, şube olarak birlikte inandıklarını ve ekip olarak başardıklarını söyledi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını koruma yönünde etkili sendikacılık yaptıklarını belirten Durali Baki, bu anlayışı devam ettirerek İstanbul’da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını taleplerini gündeme getirmeye devam edeceklerini ifade etti. Baki, “Sonucun şubemiz, sendikamız ve çalışanlarımız adına hayırlı olmasını diler, misafirlerimize bu önemli günde yanımızda yer aldıkları ve bizlere destek oldukları için ayrı ayrı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

İstanbul 1 No’lu Şubemizin 5.Olağan Genel Kurulu’na Adıyaman Şube Başkanımız Yasin Barutçu, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Erdal Bolatçı, Ankara Bakanlık Şube Başkanımız Tahir Eren, Ankara 6 No’lu Şube Başkanımız Umut Gümüşay, Ankara Üniversite Şube Başkanımız Ercan Öztürk, Amasya Şube Başkanımız Recep Eliaçık, Aydın Şube Başkanımız Abdülbaki Karaer, Balıkesir Şube Başkanımız Nihat Erzi, Bartın Şube Başkanı Naci Durmuş, Bursa Şube Başkanımız Gökhan Yünkül, Bursa Üniversite Şube Başkanımız Eser Yıldırım, Eskişehir Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal, Elazığ Şube Başkanımız Mehmet Karataş, Elazığ Üniversite Şube Başkanımız Mustafa Yıldız, Erzurum Şube Başkanımız Abdullah Duman, Çankırı Şube Başkanımız Tuna Dinç, Diyarbakır Şube Başkanımız Nurhak Ensarioğlu, Hatay Şube Başkanımız Feleytun Fatih Gönç, Mersin Şube Başkanımız Şemsettin Karadoğan, Muğla Şube Başkanımız Yusuf Dural, Nevşehir Şube Başkanımız Hakan Gündüzpolat, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanımız Cesur Öztürk, İstanbul Üniversite Şube Bakanımız İsmail Çor, İzmir 1 No’lu Şube Başkanımız Özgür Yıldırım, İzmir 2 No’lu Şube Başkanımız Ekrem Özdemir, Samsun Şube Başkanımız İlyas Biçer, Sinop Şube Başkanımız Ramazan Açıkgöz, Karabük Şube Başkanımız Selçuk Taşyapar, Kastamonu Şube Başkanımız Mehmet Öz, Kayseri Şube Başkanımız Mahmut Faruk Doğan, Kocaeli Şube Başkanımız Erdal Yıldırım, Tekirdağ Şube Başkanımız Hamza Öksüz ve Zonguldak Şube Başkanımız Mehmet Ali Kara katıldı.

İstanbul 1 No’lu Şubemizin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Durali Baki, Şube Başkan Vekili Zafer Caner, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Lapanta, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Solmaz, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Enver Sinanoğlu, Mevzuattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdıç, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şengül Dikmen.

PAYLAŞ :