GELENEKSEL KOŞUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK.
09 Ocak 2019, Çarşamba

Memur- Sen'in Kurucu Genel Başkanı Şair, Yazar ve Eğitimci Merhum MEHMET AKİF İNAN'IN ölüm Yıl dönümünde geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Mehmet Akif İnan Bir Mil Koşusu” Yarışmasını bu sene 15.cisini Kırıkkale Başpınar stadyumunda 5 kategoride organize edildi.

 

                Organizasyon çerçevesinde açıklamalarda bulunan Memur-Sen Kırıkkale İl Başkanı Recep AKDOĞAN konuşmasında;

 

“Bugün burada geleneksel olan koşu organizasyonumuzu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Geleneksel koşumuzun teması Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İNAN’dır. Aslında onun şahsından ziyade fikirler ortaya koyduğu değerlerdir. “Her Eylem Yeniden Diriltir Beni” mısralarının da sahibi olan İNAN, gerçek bir sendikacı için olmazsa olmaz olarak sıralanabilecek tüm niteliklere sahipti. Merhum Mehmet Akif İNAN; entelektüel kapasitesiyle, insani tarafıyla, fikirleriyle, toplumsal sorumluluk duygusuyla, sivil toplum anlayışıyla, muazzam derinliğe, birikime sahip bir şair ve mütefekkir olarak Türk edebiyatında öne çıkmış, düşünce dünyasında varlığını hissettirmiş bir insan olarak, aslında Türkiye'deki gelenek çevresinde çok da kendinden beklenmedik bir kararla sendikal bir hareketin kuruluşuna önderlik etti.

 

Sayın İNAN’ın Kurucu Genel Başkanlığını yaptığı Konfederasyonumuzun 1. Genel Kurulu'na sunulan faaliyet raporunda, Memur-Sen' in amaç ve ilkeleri şöyle ifade ediliyordu:

 

"Memur-Sen Konfederasyonu üyesi sendikalar, manevi değerlere saygıyı, hak ve hukuk kaidelerine bağlılığı temin, çalışma barışını tesis etmeyi, adil ücret sistemini getirip alın terini değerlendirmeyi, işveren bakanlıkların sorunlarının çözülmesi ile çalışma imkânı ve veriminin artırılması için her türlü gayreti sarf etmeyi ana gaye ittihaz etmiştir."

 

Akif İnan, vefat tarihi olan 6 Ocak 2000'e kadar Memur-Sen Konfederasyonu genel başkanlığı görevini yürüttü. Sendikacılığın yanı sıra Şair, yazar, düşünür olarak Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat ve Mavera Dergileri ve bazı gazetelerde yazdığı yazı ve şiirlerin yanı sıra verdiği konferanslarla da öncü bir rol üstlenen Akif İnan, sendikal mücadelenin muhafazakar kitleler tarafından kabulünde de öncü bir rol üstlenmiştir.

 

Ondan aldığımız feyz ile bizlerde toplumumuza katkı sağlamak, Ayrışmalara mahal vermeden toplumun her kesimine hizmet etmeyi amaçlamaktayız. Spor; Bireyler ve Toplum sağlığı için oldukça önemlidir. Spor; Bir Milletin O Ülkeyi Ayakta Tutmasını Sağlayan Enerjidir. Devletimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal ATARTÜRK’ün söylediği gibi “"Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim." İşte bu düsturlar ile birlikte Sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez unsur olan spora önem vermekteyiz.

 

Bu organizasyonun yapılmasında 5.Kademe Teknik Direktör ve Atletizm Milli Takım Antrenörlerimizden Sayın Abdullah YILMAZ olmak üzere emeği geçen, bu organizasyonumuza kıymet verip katılan herkese Konfederasyonum, İl Başkanlığım, Yönetim Kurulum adına teşekkür etmek isterim. Bir kez daha belirtmek isterim ki Memur-Sen olarak bu organizasyonumuzun teması olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Sayın Mehmet Akif İNAN’ı saygıyla anıyoruz.” Şeklinde açıklamasından sonra değişik kategorilerde gerçekleşen

 

 

Kategorilerinde dereceye giren sporcular şu şekilde oluştu:

U13 kızlar 1.Fatma Akgün

U13 ERKEKLER 400 M.

1. Ahmet Numan KOÇ

2. İlker BAKA

3. Kayra Efe KARGIN

 

U15 ERKEKLER 400 M.

1.Yaser Balcı

2. Caner Balcı

3.Haydar KARALÜK

 

U18 ERKEKLER 1609 M.

1. Yılmaz IRMAK

2. Berat Haydar SİNGER

3. Alperen YEŞİLYURT

 

U20 GENÇ ERK. 1609 M.

1. Veysel IŞIK

2. Fuat İŞLER

3. Saadet ÇETİN

 

Dereceye girenlere ödüllerini Memur Sen İl Başkanı Recep AKDOĞAN, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı adına Başkan Yardımcısı Veli DEMİRCAN, Başkan Yardımcısı Hacı Mehmet YAZICI, Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Mikail BAŞER, Büro Memur-Sen Başkanı Ali TOPRAK ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Şube Müdürü Adnan VURAL ve davetliler takdim ettiler. İlk 3 e giren sporculara Madalya, Para Ödülü ve Çeşitli ödüller verildi.




PAYLAŞ :