ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ
14 Mart 2019, Perşembe

SAĞLIKTA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

                İlimizde faaliyette bulunan Özel Yaşam Hastanesinde görev yapan Op.Dr.Mehmet ÖNCEL ve poliklinik sekreteri sağlıkta şiddet eylemlerinin son kurbanı oldular. 13.03.2019 günü bir şahıs tarafından darp edilen Öncel ve poliklinik sekreteri darp raporu aldı. Artan şiddet eylemleri ve son yapılan bu çirkin saldırı konularında açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan açıklamasında;

“Onlarca yıldır, Binlerce hastaya şifa olmaya çalışan, İlimizde Hekimlik, Başhekimlik, Sağlık Müdürlüğü ve sonrasında Kırşehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevini icra eden, Birlikte mesai yapmaktan onur duyduğumuz Sayın Op.Dr.Mehmet Öncel’e ve Poliklinik sekreterine geçmiş olsun dileklerimizin yanı sıra yapılan bu çirkin ve utanç verici saldırıyı öfke ile kınıyoruz.

İlimizde sayısız insana şifa vesilesi olmaya çalışan bu konuda her türlü fedakarlığı gözeterek insanların yardımına koşan Op.Dr.Mehmet Öncel’e 14 Mart Tıp Bayramı arifesinde gerçekleştirilen bu saldırı evvelden taşan sabrımızı bir kez daha zorlamıştır. Konu hakkında gereken şikayetler yapıldıktan sonra konu adli makamlara intikal ettirilmiştir. Bizler konfederasyon olarak, sendika olarak daha da önemlisi bir sağlık çalışanı, saldırıya uğrayan sağlıkçıların mesai arkadaşları olarak bu tip konuların takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki; Sağlıkta şiddet eylemlerinin son bulması bizim onur mücadelemiz haline gelmiştir.

Sağlıkta şiddet eylemleri kapsamında T.B.M.M.’de hukuksal düzenlemeler yapılmıştır.  Bu düzenlemeler ışığında, inanıyoruz ki; Yüce Türk Milletinin vicdanını temsil eden adli makamlarımız konu hakkında gerekli cezalandırmayı yapacaktır. Talebimiz odur ki gereken cezaların ivedilikle yapılıp sağlıkta şiddet eğilimi gösteren kişi ya da kişilere bu ülkede kanunun adaletin olduğu ve muhakkak tecelli edeceği gerçeğinin yüzlerine vurulmasıdır.

Bilinmeli ki; sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet eylemleri tüm topluma vurulan bir darbedir. İnsanlığın var oluşundan bugüne kadar insanlık için en önemli konu sağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak konusudur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık çalışanları her türlü zorluklara, her türlü engellemelere rağmen insanların sağlıklarını tesis etmek ve korumak adına özverili bir gayret içerisinde görevlerini ifa etmektedirler. Sağlık çalışanlarımız bu özveriyi sadece kendilerinden değil aile yaşantılarından, ekonomilerinden hatta ve hatta dinlenme gereksinimlerinden ödün vererek yapmaktalar. Bu sebeptendir ki; her türlü şiddet eylemleri gibi özellikle sağlıkçıya şiddet eylemleri toplumun vicdanında derin yaralar oluşturmaktadır.

Şiddet eylemleri gösteren kişiler, kişisel bir bozukluk, psikolojik bir sorun en hafif ifadeyle insanlıktan nasibini yeterince almamış zavallı kimselerdir. Sayın Öncel’e bu saldırıyı gerçekleştiren kişide bizim nezdimizde toplumdan ayırt edilmesi gereken, yaptığı hatanın farkına varana kadar tecrit edilmesi gereken, toplum tarafından itibar gösterilmemesi gereken kişilerdendir. Memur-Sen İl Başkanlığı ve Sağlık-Sen Şube Başkanlığı olarak, Yönetim Kurullarım, şahsım adına daha da önemlisi tüm sağlık çalışanları adına bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren şahsı kınıyoruz.

Bu tür eylemlerin tekrarlanmaması, bu ve olmasını kesinlikle istemediğimiz tekrarlarında gerekli cezalandırılmanın en kati biçimde ivedilikle yapılmasını, sağlık çalışanlarımızın hak ettikleri toplumsal saygınlıklarının sağlanmasını ve korunmasını arzu ediyoruz. ” Şeklinde görüşlerini ifade ettiler.   

 

                                                                             

 

 

 

 

PAYLAŞ :