İSLAMA YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUZ
15 Mart 2019, Cuma

KINIYORUZ

                Tüm dünya üzerinde islamofobik tanımlamasıyla ortaçağ zihniyetinin hortladığını düşündüren İslâm’a ve Müslümanlara saldırılar korku sonucu ile gerçekleşen saldırılar olarak lanse edilmeye çalışılıyor. İnsanlığın asla kabul edemeyeceği eşit, haklı gerekçeleri olmayan faşist ve ortaçağ anlayışı ile yapılan bütün saldırıları sadece Müslüman alemi adına değil tüm insanlık adına kınıyor ve lanetliyoruz. Arakan’dan Sri Lanka’ya ABD’den Hindistan’a kadar ve dahi Avrupa’nın birçok ülke merkezlerinde olmak üzere tüm dünyada yerlerini tek tek sayamayacağımız kadar çok sayıda Müslümanlara ve İslam alemine yapılan bu saldırılara Yeni Zelanda da iki camide cuma ibadetleri ile meşgul masum insanlara yapılan bir saldırı daha eklendi. Sözüm ona çağdaş yaşam anlayışını temsil ettiğini ifade eden ülkelerde bu tipten saldırıların olması gerçek zihniyetlerini gözler önüne sermektedir.

                Hümanizm diye tabir edilen insanları sevme olgusu bizim dinimizin bir kültürüdür. “Yaratılanı severim, Yaratandan ötürü” düsturuna sahip olan Müslüman alemi yeryüzünün en barışçıl toplumlarıdır. Bizler asla ve katiyen yaratılmaya ve meşrulaştırılmaya çalışılan islamofobi kavramını kabul etmiyoruz. Farkındayız ve biliyoruz ki bu bir organizasyon bir ayrıştırma süreci şeklinde kullanılmaktadır. Suni ve provakatif eylemlerle bu olgu dünya üzerinde yaygınlaştırılmaya ve beslenmeye çalışılmaktadır. Hiçbir Müslüman silahsız, savunmasız ve savaş şartları dışında hiçbir insana bilerek isteyerek zarar veremez.

                Memur-Sen ailesi olarak bugüne kadar ve Yeni Zelanda’da yapılan bu saldırıda dahil olmak üzere İslâm’a ve Müslümanlara yapılan tüm saldırıları lanetliyor, kınıyoruz.

PAYLAŞ :