HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
12 Haziran 2019, Çarşamba

SAĞLIK-SEN den HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Yıllarca ilimizde çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde Aile Hekimliği Daire Başkanı olarak görev yapan akabinde 15 Mayıs 2019 tarihinde Kırıkkale İl Sağlık Müdürü olarak ataması yapılan Dr. Murat AĞIRTAŞ, Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı, Yönetim Kurulu ve İş yeri temsilcileri tarafından ziyaret edildi.

 Ziyaret heyetine başkanlık eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN yapmış olduğu konuşmasında; “Bizler Sağlık-Sen ailesi olarak evvelden de birlikte çalıştığımız ve İl Sağlık Müdürü olarak ataması yapılan İl Sağlık Müdürümüz Dr.Murat AĞIRTAŞ’a yeni görevinin hayırlı olmasını temenni eder tekrar birlikte çalışmaktan da şeref duyacağımızı belirtmek isteriz.

Sağlık-Sen olarak Merhum Kurucu Başkanımız Mehmet Akif İNAN’ın bizlere öğrettiği gibi dikleşmeden ama dik durarak, yıkıcı olmadan yapıcı olarak, istişare yapmayı öne alarak ülke şartları içerisinde çalışanlarımızın haklarını olabilecek en doğru yollar izleyerek sendikacılık yapmaktayız. Bugüne kadar çalışanlarımıza birçok hakları kazandırdığımız gibi bundan sonra da bu amaç doğrultusunda hak arama doğruyu bulma çözüme katkı verme konularında asla tereddüt etmeyeceğiz.

Uzunca bir zamandır birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr.Murat AĞIRTAŞ ile yeni dönemde de bir uyum içerisinde çalışacağımızdan şüphemiz yoktur. El birliği ile bir istişare içerisinde hem çalışan özelinde hem de sağlık hizmeti sunduğumuz vatandaşımız özelinde ilimizi sağlık alanında ileriye taşıyacağımızı düşünmekteyiz. Bu amaç doğrultusunda çaba sarf etmekteyiz.

Konfederasyonum, Sendikam, Yönetim Kurulum, Kurum Temsilcilerim ve tüm sağlık camiası adına İl Sağlık Müdürü atamasının bir kez daha hem kendilerine hem de ilimize hayırlı olmasını temenni eder, İl Sağlık Müdürümüz Dr.Murat AĞIRTAŞ’a başarılar dilerim.” Şeklinde görüşlerini ifade etti.

Sıcak ve samimi bir şekilde gerçekleşen ziyarette İl Sağlık Müdürümüz Dr.Murat AĞIRTAŞ konuşmasında;

“Sağlık hizmeti sunumu tamamıyla bir ekip işidir. Sağlık camiası olarak, ilimizde sağlık hizmetini hep birlikte sağlamaktayız. Bu hizmeti daha iyi noktalara taşımakta hepimizin ortak görevi, ortak amacıdır. Pozisyonumuz ne olursa olsun bu doğrultuda her birimizin yapacağı, yapabileceği şeyler bulunmaktadır. Herkesin gücü ve yapabilecekleri nispetinde bu sürece katkı sağlayacağını düşünmekteyim.

Çalışan memnuniyetinin sağlık hizmetinin sunumunda oldukça önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Moral ve motivasyonu artan sağlık çalışanı çalışma alanında da daha etkili ve daha pozitif olacağından şüphe yoktur.

Sahada çalışanlar olarak sizlerden aldığımız geri dönüşler ve yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde ne gibi aksamalar olduğunu biliyoruz. Amacımız bu aksamaları olabildiğince çabuk bir şekilde çözüme kavuşturarak sağlık hizmetimizi daha iyi bir seviyeye ulaştırmayı ve memnuniyeti arttırmayı hedeflemekteyiz.

Şahsım ve Kurumum adına nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim.” Şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Yapılan konuşmalar akabinde Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN; Sağlık-Sen olarak sahada yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde çözüm bekleyen sorunları içeren saha çalışmamızı Sayın İl Sağlık Müdürümüz Dr.Murat AĞIRTAŞ’a takdim ettiler. Şube Başkanımızın nezaketinden dolayı İl Sağlık Müdürümüze teşekkür etmesi ile ziyaret sonlandırıldı.

SAĞLIK-SEN KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANLIĞI SAHA ÇALIŞMASI

  1. Tüm sağlık çalışanlarımızın yasal hakkı olan saatlik izinlerinin kısıtlanmaması
  2. Sağlık çalışanlarımızın almış oldukları hekim raporlarının usulsüz soruşturulmaması
  3. Yetişkin acil, çocuk acil, acil tomografi ve yerinde çekim yapan acil servis röntgen çalışanlarının sayısının en az 3’e çıkarılması
  4. Palyatif hastalarına hizmet veren KVC- Beyin cerrahi çalışanlarımızın riskli birim farklarının tamamının ödenmesi
  5. Laboratuvar çalışanlarımızın sayılarının arttırılarak acil laboratuvarının fiziki koşullarının iyileştirilmesi
  6. Acil servis çalışanlarımızın giyinme odalarının fiziki koşullarının düzeltilmesi
  7. Eğitim ve Sertifikasyon programlarının tüm personelimize eşit bir şekilde ilan edilmesi
  8. Şoför arkadaşlarımızın nöbet ücretlerinin riskli birim farkıyla ödenmesi
  9. Elli yatak ve üzeri servislerimizde en az üç hemşirenin nöbet tutması
  10. Öğle paydosuna çıkamayan birimlerde çalışan arkadaşlarımızın mesai saatlerinin düzenlenmesi,
  11. Hastanemizde çalışan tüm personelin işe giriş ve çıkışlardaki kart takip sisteminin tüm çalışanlar için eşit bir şekilde uygulanması
  12. Hastanemizde bulanan yemekhanemizin fiziki ve hijyenik koşulları iyileştirilerek, Yemek menüsünün tekrar 4’e çıkarılması
  13. Hastanemizde görev yapan engelli personelimizin geçmişe dönük vergi muafiyeti ve bağlı haklarının kendilerine iade edilmesi,
  14. Hastanemizde personel dağılımının detaylı bir şekilde gözden geçirilerek, çalışma barışının sağlaması
  15. İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımızın yemek ücretlerinin tekrardan gözden geçirilmesi
  16. 112 Acil Sağlık İstasyonlarımızın özellikle eski yapıda olanların fiziki koşullarının ve tefrişatının gözden geçirilmesi, tekrardan düzenlenmesi
  17. Zaten iş yükü fazla olan sağlık çalışanlarımızın son zamanlarda yapılan uygulamalarla iş yükleri daha da artmıştır. Bu durum çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını olumsuz etkilenmesine, mobbing olarak algılanmasına sebebiyet vermektedir. Huzurlu bir çalışma ortamı sağlanabilmesi amacıyla bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etmekteyiz.

 

Sağlık çalışanlarımız adına taleplerimizdir.

 

 

                                                                                                                                             Yönetim Kurulu Adına

                                                                                                      Recep AKDOĞAN

                                                                                            Kırıkkale Memur-Sen İl Başkanı

                                                                                         Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı

 

PAYLAŞ :