HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
26 Eylül 2019, Perşembe

Adli ve idari yargı 2019 yılı ana kararnamesiyle Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz’ın Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atanmasının ardından boşalan göreve Van Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin atandı. İlimizin yeni Sayın Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin görevine başladı.

Sayın Başsavcımızı Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan; Başkan Vekili; Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, Başkan Yardımcısı; Memur-Sen Konfederasyonumuza bağlı Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ali Toprak, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Tuncay Bulut, Toç Bir-Sen Şube Başkanı Hacı Yılmazer Memur-Sen konfederasyonumuz adına ziyaret ettiler.

Ziyarette Sayın Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan “Memur-Sen Konfederasyonumuzu anlatmak adına ifade etmek isterim ki; Merhum Kurucu Başkanımız Sayın Mehmet Akif İnan’ın 14 Şubat 1992’de Eğitim Birliği Sendikasını kurmasıyla birlikte Memur-Sen’in ilk adımlarını atmıştır. Bin bir emek ve gayretle 9 Haziran 1995 tarihinde Memur-Sen Konfederasyonumuzun kurulumu gerçekleşti.

Memur-Sen' in amaç ve ilkeleri  şöyle ifade ediliyordu: 

"Memur-Sen Konfederasyonu üyesi sendikalar, manevi değerlere saygıyı, hak ve hukuk kaidelerine bağlılığı temin, çalışma barışını tesis etmeyi, adil ücret sistemini getirip alın terini değerlendirmeyi, işveren bakanlıkların sorunlarının çözülmesi ile çalışma imkanı ve veriminin artırılması için her türlü gayreti sarf etmeyi ana gaye ittihaz etmiştir." 

Akif İnan, vefat tarihi olan 6 Ocak 2000'e kadar Memur-Sen Konfederasyonu genel başkanlığı görevini yürüttü. Sendikacı kimliğinin dışında şair, yazar, düşünür olarak Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat ve Mavera Dergileri ve bazı gazetelerde yazdığı yazı ve şiirlerin yanı sıra verdiği konferanslarla da öncü bir rol üstlenen Akif İnan, sendikal mücadelenin muhafazakar kitleler tarafından kabulünde de öncü bir rol üstlenmiştir. 

Akif İnan’ın kurucusu olduğu Memur-Sen Konfederasyonu’nun misyonu ve vizyonu ise “Memur Sen özelde; üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumayı ve geliştirmeyi genelde ise; ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı temel amaç sayar. Bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışır. 

Memur Sen, Anayasa, yasalar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf ve üye devlet olarak bağlı olduğu uluslararası sözleşme ve şartlardan doğan hak ve yetkilerine dayanarak üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel ve demokratik hak ve menfaatlerini adalet ve eşitlik ilkelerine göre korumak ve geliştirmek için gerekli çalışmayı yapar.” şeklindedir.

Konfederasyonumuz, Yönetim Kurullarımız, Kadın Kolları Komisyonumuz, Engelli Komisyonumuz, Bağlı Sendikalarımız, Kurum Temsilcilerimiz ve tüm üyelerimiz adına görevinizde başarılar temenni ederim. Konfederasyon olarak tüm kurum ve kuruluşlar ile olduğu gibi sizinle de istişare içerisinde çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. İlimizde yaşayan vatandaşlarımıza, bağlı olduğum konfederasyonuma gönül vermiş üyelerimize faydalı çalışmalar yapmak istiyoruz ki bu çalışmaların istişare içerisinde yapılması durumunda daha efektif olacağı kanaatini taşımaktayız.”     Şeklinde görüşlerini ifade ettikten sonra Konfederasyonumuza bağlı şube başkanlarımız kendi iş kolları çerçevesinde bilgi paylaşımında bulundular.  

Görüşmelerden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sayın Keskin “Nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim.” Şeklinde görüşlerini ifade etmesinin ardından karşılıklı iyi niyet ifadeleri ile ziyaret sonlandırıldı.

PAYLAŞ :