CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
28 Ekim 2019, Pazartesi

Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, bu sene 96.yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramımız için yapmış olduğu açıklamada;

“Cumhuriyet Hürriyet Demek;

Şartların zor, düşmanın her yerde olduğu, mücadelenin mecburi ama oldukça çetin olduğu, Uzun ve zorlu yılların zaferle sonuçlandığı 29 Ekim 1923 Türk’ün gücünün tarihidir. Bir erdem ve gurur günüdür. Cumhuriyet demek Türk milleti için hürriyet demektir.

Cumhuriyet bir halk yönetimidir. Millet tarafından seçilmiş bir meclisin yönetimde söz sahibi olmasına dayanan bir yönetim şeklidir. İşte bu kutlu günde Cumhuriyet ilan edilmiş ve millet Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yaşadığı zorlu yılları zaferle sonuçlandırmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bu kutlu güne kavuşmak hiç de kolay olmamıştır. Ülkemiz çok şehit vermiş, nice ana yavrusuz, evlatlar babasız kalmıştır. Türk insanı hem içerden hem de dışardan pek çok düşmanla savaşmış büyük bir mücadele sonucu milletini zafere kavuşturmuştur.

Cumhuriyetin ilan tarihi 20 Ekim 1923’tür. Bu zafer her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanır. Türk milletinin yönetim şekli cumhuriyettir. Bu anayasamızın 1. Maddesinde “Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.” Sözüyle belirtilmiştir. Öyle ki aynı anayasamızda ifade edilir ki; Bu madde değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

Merhum Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy o yılları anlatırken “Allah bu milleti bir istiklal marşı daha yazmak zorunda bırakmasın.” Şeklinde ifade etmiştir. Cumhuriyet için, Cumhuriyet uğruna nice canlar verilmiş, dönülmesi mümkün olmayan yollara tereddütsüz gidilmiştir. Erkeği ile kadını ile hatta çocukları ile bir millet top yekûn mücadele etmiş ve hak ederek bu şanlı zaferi tarihe yazmışlardır.

Atalarımızdan bize kalan, bizim de gelecek nesillere gururla bırakacağımız Cumhuriyet uğruna mücadele asla bitmeyecek bu nöbet son bulmayacaktır. Günümüzün nöbetçileri olarak bu uğurda tıpkı atalarımızın da yaptığı gibi aynı kararlılık, aynı feraset, mutlak bir inanç ile milli değerlerimizin tamamına sahip çıkarak onurluca yaşamaya ve cumhuriyetimizi yaşatmaya devam edeceğiz. Tıpkı bizden sonraki nesillerinde yapacakları gibi

Cumhuriyeti kurmak, bu zorlu savaşları kazanmak kolay olmamıştır. Şehitlerimizin bu uğurda verdiği canların sızlamasını istemiyorsak bize düşen görev milletimizin ülkemizin çıkarları için çalışmak, hiç durmadan çalışmaktır. Bu sebepledir ki Mustafa Kemal Atatürk gençlere şöyle seslenir: “Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” 

Memur-Sen Konfederasyonu ve Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı adına tüm vatanımızın, tüm halkımızın, gelecek nesillerin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Görüşlerini ifade ettiler.


PAYLAŞ :