8 KASIM DÜNYA RADYOLOJİ GÜNÜ
08 Kasım 2019, Cuma

8 KASIM DÜNYA RADYOLOJİ GÜNÜ

Bugün, bundan 124 yıl önce 8 Kasım 1895 tarihinde Alman fizikçi Prof. Dr. Wilhelm Conrad ROENTGEN x-ışınlarını keşfettiği ve insanlığın hizmetine sunduğu çok anlamlı bir gün.

Bugün radyoloji biliminin doğduğu gün.

Radyoloji; Radyasyonun, hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanımı ve bu amaçla geliştirilen teknik ve yöntemleri konu alan bilim dalı.

X ışınlarının bulunduğu günden bugüne yaygın olarak kullanılan röntgenin yanı sıra, bilgisayarlı tomografi, ultrasonografi ve manyetik rezonans yöntemlerinin sayesinde, vücudun tüm dokularının çok ince detayına kadar görüntülemesi sağlanabiliyor. 8 Kasım Dünya Radyoloji Günü nedeniyle bir açıklama yapan Sayın Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Recep Akdoğan, radyolojinin hem tıbbın “gören gözü” hem de “şifa sağlayan eli” olduğunu söyledi.

“RADYOLOJİ ÇALIŞANLARI SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN GİZLİ KAHRAMANLARIDIR”

Kanserden inmeye kadar pek çok hastalık ve sorunun radyolojik tetkiklerle teşhis ve girişimsel radyoloji ile tedavi edilebildiğini aktaran Akdoğan, “Oldukça yüksek risk altında özveri ile çalışan, İnsan sağlığının tesisi kapsamında elinden geleni fazlasıyla yapan radyoloji çalışanları sağlık sektörünün gizli kahramanlarıdır. Radyoloji, teknolojiyi en çok kullanan ve bu nedenle gelişen teknoloji ile büyüyen bir bölümdür. Radyolojide dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önemli işler başarılmaktadır.” dedi.

8 Kasım Dünya Radyoloji Günü kapsamında, Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, Sağlık-Sen Kırıkkale Yönetim Kurulu üyeleri, İş Yeri Temsilcilerimiz, Kadın Kolları Komisyonu ve Engelli Komisyonumuz tarafından Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde faaliyet gösteren radyoloji çalışanları, çalıştığı birimlerinde ziyaret edildiler. Günün anlamı münasebetiyle Şube Başkanlığımız tarafından bir kutlama gerçekleştirilip radyologlarımızın bu anlamlı günleri kutlandı. Düzenlenen kutlamalara Yüksek İhtisas Hastanesi Sayın Başhekimimiz Uzm.Dr.Tolga Demirel, Başhekim Yardımcımız Op.Dr.Alparslan Akkurt ve Hastanede çalışan personelimiz iştirak ettiler.

Günün anlam ve önemine istinaden radyoloji personelinin gününü kutlayan Sayın Başhekimimiz Uzm.Dr.Tolga Demirel, aynı zamanda bu anlamlı 8 Kasım Dünya Radyoloji Gününü unutmayıp ziyaret ve kutlama  gerçekleştiren Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı’na teşekkürlerini ifade ettiler.


PAYLAŞ :