MEDENİYET’İN GERÇEK YÜZÜ
20 Şubat 2020, Perşembe

MEDENİYET’İN GERÇEK YÜZÜ

Almanya Berlin’de yaşanan ve 5 Türk’ün hayatını kaybettiği saldırının akabinde Memur-Sen İl Başkanı Recep Akdoğan yapmış olduğu açıklamasında; “Tüm dünyaya sözde demokrasiden, insan haklarından yana ders vermeye çalışan Avrupa’nın samimi olmadıkları bu tarz eylemlerden sonra net bir şekilde her defasında gözler önüne serilmekte. Sözleri ve eylemleri birbirinden farklı olan Avrupa’nın demokrasi ve insan hakları konularında ya yetersiz ya da samimiyetsiz olduğu açıkça anlaşılmaktadır.

Türkiye’miz dünyanın her yerinde yapılan insani yardımlarda en önce gelen ülkeler arasındadır. Türk insanı barışçıl, vicdanlı, adaletli ve hoşgörü sahibidir. Bu konularda sicili kabarık olan Avrupa ülkelerinin İnsan hakları konularında söz sahibi olacak yeterliliğe ve anlayışa sahip olmadıkları net bir şekilde gözler önündedir.

Gerek atalarımızdan aldığımız insani değerler mirası, gerekse de dinimizin bize öğretileri sayesinde biliriz ki; Yeryüzünde dili, dini, rengi, mezhebi, etnik kökeni, cinsiyeti ne olursa olsun tüm insanlar eşittir. Hiçbir insan sırf diğerlerine benzemediği ve aynı düşüncede olmadığı sebebiyle ötekileştirilemez. Bu farklıklar asla saldırı sebebi olamaz.

Unutulmamalı ki, Bu tip saldırılar, tetikçileri ve onları bu tip eylemlere yönelten yapıların hak ettikleri cezaları, yaptırımları görmedikçe azgınlıkları artarak devam ediyor.

Her saldırı sonrası açıklamalar yapan tüm devlet yöneticileri ve yetkililere, tepkilerinin sözde değil eylemde olması noktasında, açıklamalarında samimi olmaya davet ediyor. Bir kez daha yüksek sesle yapılan bu tip saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırı özelinde, İnsanlık adına; hayatını kaybedenlere Allah rahmet, tüm insanlığa da başsağlığı diliyoruz.

PAYLAŞ :