ÇÖZÜM ODAKLI ZİYARET
14 Mart 2020, Cumartesi

ÇÖZÜM ODAKLI ZİYARETLERİMİZ

Memur-Sen İl Başkanı, Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, Sağlık-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, İş Yeri Temsilcileri, Engelli ve Kadın Kolları Komisyonlarımız ve sahada görev yapan özverili Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarımız; Sayın İl Sağlık Müdürü Dr.Murat Ağırtaş’ı Makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında İl Müdürümüz ile Acil Sağlık Hizmetleri noktasında sahadan aldığımız tecrübeleri paylaştık. Bu tecrübelerle birlikte getirdiğimiz çözüm önerilerini dile getirdik. Çözüm merkezli yapıcı şekilde gerçekleşen görüşmemizde şu maddeler üzerinde duruldu.

  • Demografik Nüfus Dağılımımıza göre Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımızın bölge dağılımının yeniden değerlendirmesi,
  • Acil çıkış gerektirmediği durumlarda, İl dışı görevlendirmelerde görevlendirilen personelimize avans (nakit ücret) verilmesi,
  • Aktif dinlenme ve daha yüksek performans amacıyla bir ay içerisinde personelin iki nöbet aralığı 5 gün iken bu aralığın 7 gün olacak şekilde düzenlenmesi,
  • Acil Sağlık Hizmetleri personelinin fazla mesai sonrası yürürlükte olan izin dilekçesi uygulamasının kaldırılıp, bu durumun yeniden düzenlenmesi,
  • Yaz aylarında gerek iş yoğunluğu gerekse de personel in izin kullanmaları ile oluşan nöbet listesi hazırlanma sorununun fazla mesai izin ücret ödemesi yapılarak giderilmesi,

Toplantıda Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunun yanı sıra Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesi konusu masaya yatırıldı. Konu hakkında ilimizde gerek vatandaş boyutunda gerekse de sağlık çalışanları noktasında yapılacak olan organizasyonlar, alınacak tedbirler ve sağlık hizmetinin sunumunda kullanılacak materyaller konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın bilgi kirliliğine maruz kalmayarak bakanlığımızca hazırlanan https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/covid19 web adresinden doğru bilgi ve yönlendirmelere dikkat edilmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

Sağlık-Sen olarak getirdiğimiz çözüm odaklı önerilerimize yakından ilgi gösteren Sayın İl Sağlık Müdürümüz Dr.Murat Ağırtaş “Sağlık Hizmetlerinin sunumu bir bütünün eseridir. Bu hizmetin sunulmasında her çalışanımız kıymetli ve değerlidir. Sahada tüm iyi niyeti ve özverileriyle çalışan personelimizin sahada karşılaştıkları sorunları iletmesi ve bunlara karşı çözüm önerileri getirmelerini değerli buluyoruz. Her geçen gün sunduğumuz sağlık hizmetleri bir adım ileriye taşıyor ve bu konuda azami gayret gösteriyoruz.” Şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Toplantı sonrası Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan “Memur-Sen Konfederasyonu ve Sağlık-Sen olarak bizler her daim çözüm tarafında olmayı kendimize şiar edinmiş bir sivil toplum örgütüyüz. Sorunun değil çözümün bir parçası olmak bizler için daima bir onur ve mutluluk vesilesi olmuştur. Bugün bir kez daha güzel bir istişare gerçekleştirip sahada karşılaştığımız tecrübelerimizi paylaştık. İfade ettiğimiz tüm konulara yakından ilgi gösteren Sayın İl Müdürümüz Dr.Murat Ağırtaş’a teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.” Şeklinde görüşlerini ifade ettiler.

Toplantının sonunda Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan “14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle İl Sağlık Müdürümüz Dr.Murat Ağırtaş nezdinde tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.” Dileklerinde bulunup Sağlık-Sen Şube Başkanlığı tarafından hazırlanan hediyelerini takdim ettiler.

Toplantı sonrası toplantı ile alakalı konuların detaylarını konuşmak amacıyla Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Yusuf Yılmaz makamında ziyaret edildi. Toplantının detay kısmı bu şekilde gerçekleştirildi.

Akabinde Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Dr.Kerim Çolak makamında ziyaret edilerek yeni görevinde başarılar dileğinde bulunuldu.

PAYLAŞ :