SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ
19 Mart 2020, Perşembe

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ

Memur-Sen İl Başkanı, Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan COVİT-19 isimli virüs pandemisi sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Akdoğan yapmış olduğu açıklamada;

“Dünya Sağlık Örgütünün Pandemi olarak belirlediği ve tüm dünyanın olağanüstü günler yaşadığı bu günlerde önemli olan bilinçli bir şekilde davranmak Bakanlığımızın tavsiye ettiği 14 kurala tam ve koşulsuz uymak gerekiyor. Çünkü belirtildiği gibi hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden daha kuvvetli değildir.

Bu süreçte özellikle risk gruplarının korunması oldukça önem taşımaktadır. Toplumsal olarak uymamız gereken sorumluluklardan kaçmamamız gerekmektedir. Dezenfermasyona dikkat etmek her duyduğumuz habere inanmamamız gerekmekte. Toplumsal olarak infiale yol açacak mesnetsiz bir çok haber ortada dolaşmaktadır. Bu konuda doğruluğundan şüphe duymayacağımız tek ve gerçek haber kaynağımız Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu açıklamalardır. Diğer hiçbir haber kaynağına itibar etmememiz gerekmektedir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zorlu süreçte de her zaman olduğu gibi en büyük görev, özveri biz sağlık çalışanlarına düşmektedir. Her daim özverili bir şekilde çalışan, duyarsız kayıtsız kalmayan, sosyal sorumluluk sahibi sağlık çalışanlarımız yapmış oldukları iş ortaya koymuş oldukları gayret ile övgüyü hak eden kamu çalışanlarıdır. Ancak unutulmamalıdır ki onlarda birer insandır. Onların da sorumlu oldukları kişiler ve aileleri bulunmaktadır. Bu kapsamda toplumumuzun sağlık çalışanlarımızın yönlendirmelerine saygılı bir şekilde uymaları gerekmektedir.

Ülkemizin sağlık sistemi güçlü bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Bu noktada tüm vatandaşlarımızın sağlık sistemimize, sağlık çalışanlarımıza güven duymaları gerekmektedir. Sağlık Bakanlığımız Pandemi sürecinin en başından bu güne kadar tüm dünyayı baz aldığımızda en doğru ve güçlü bir politika bir eylem planını izlemektedir.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Sağlık-Sen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak gerek sağlık çalışanlarımızın gerek sosyal hizmet çalışanlarımızın arkasındayız. Zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde çalışanlarımızın haklarını her platformda savunmak dile getirmek anlamında her türlü çabayı göstermekten asla kaçınmayacağız.

Sağlık camiası olarak büyük bir aileyiz. Toplumumuzun sağlığını sağlamak ve devam ettirmek anlamında yoğun, özverili bir şekilde çalışan çok büyük bir aileyiz. Bilinmelidir ki bu ailenin hiçbir ferdi yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaktır. Sağlık-Sen olarak güçlü, dik ve iradeli bir şekilde her bir üyemizin yanındayız.

Sağlık-Sen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası olarak tüm sağlık çalışanlarımıza, özverili ve fedakarca çalışmalarından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.

PAYLAŞ :