SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA DUYURU
26 Mayıs 2020, Salı

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA DUYURU

Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan gündemi değerlendirdiği açıklamalarda bulundu. Başkan Akdoğan yapmış olduğu açıklamada;

“Sevgili sağlık çalışanlarımız, son olarak Covid-19 Koronavirüs ile mücadelesiyle her türlü saygıyı hak eden sağlık teşkilatımızın mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Daha nice nice bayramlara sağlıklı bir şekilde ulaşmamızı Rabbimden niyaz ediyorum.

Kıymetli sağlık çalışanlarımız değerli mesai arkadaşlarım, Sağlık-Sen olarak bizler her daim mesai arkadaşlarımızla bir arada olmaktan büyük bir keyif büyük bir onur duymaktayız. Geçmişte de olduğu gibi zor dönemler yaşadığımız bu günlerde de gereken tedbirleri alarak sahada bir arada olmak Covid-19 ile mücadelede destek olmak amacıyla mesai arkadaşlarımızın yanında yer aldık. Bizler can-ı gönülden her çalışanımızın yanında olmaktan şeref duyuyoruz.

Sağlık-Sen ailesi olarak sahada birçok sorunla ilgilenmekteyiz. Karşılaştığımız sorunlarda öncelikle bürokrasinin tüm yollarını kullanıyoruz. Çözüme ulaşamadığımız noktada ise gerek il düzeyinde anlaştığımız avukatlarımızla gerek Genel Merkez hukuk büromuz aracılığı ile adaleti sağlamak için hak arama mücadelesi vermekteyiz.

Üzülerek takip ediyoruz ki son günlerde bazı sendikalar sahada oluşturdukları boşluktan dolayı hedef saptırmak istemektedirler. Sendikamızın sürekli sahada olmasından, çalışanlarımızla yakından ilgilenmemizden dolayı büyük rahatsızlık duydukları yaptıkları açıklamalardan da anlaşılmaktadır. Kimler ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar bilsinler ki bizim amacımız koltuklarda oturmak değil sahada arkadaşlarımızla birlikte olmak bir bütün olarak hak arama mücadelesi vermektir. Gerek genel merkezimiz düzeyinde, gerek il düzeyinde hiçbir sağlık çalışanımızın adaletsiz bir şekilde hak kaybına uğramalarını istemiyor bu amaçla mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin her daim devam edeceğini kararlılıkla ifade ediyoruz.

Hukuk kurallarını bilmeden, hak aramanın doğru ve realist yollarını bilmeden kimse ne kendi ne de üyelerinin haklarını koruyamaz. Bu şekilde hak mücadelesi verilemez. Bu sebepten Sağlık-Sen olarak bu işi profesyoneller ile birlikte yürütmekteyiz. İlimiz düzeyinde bu gibi durumlar için avukat arkadaşlarımızla anlaşma sağlayarak gerek bireysel gerek toplu hak arama mücadelelerinde kendilerinden destek almaktayız. Desteklerinden dolayı avukat arkadaşlarımıza tüm üyelerimiz adına teşekkür ederiz.

Bir sendika üye kaybetmenin yaşattığı hezeyanla sağlık çalışanlarımızı sonuca varmayacak bir hak arama biçimi ile yanlış yönlendirmekteler. Yapmış oldukları açıklamaya sebep olan durum tamamen bireysel bir hak arama mücadelesi gerektirmektedir. Ancak, malum sendika sağlık çalışanlarımızı yapamayacakları bir yol ile mücadele vaadinde bulunarak beyhude oyalamaktadır.

Hukuki sürece muhtaç olan hak arama mücadelelerinde profesyonel destek almak, işi uzmanları ile çözmeye çalışmak en önemli başlangıç, kazanıma ulaşacak bir davranış biçimi olacaktır. Bundan sebep anlaşma yapmış olduğumuz Avukat Çağatay KILIÇ,  Avukat Hüseyin GÜNAY ve Uzman Hukuk Bürosundan Avukat Adnan UÇAR’ın sağlık çalışanlarımıza her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etmek istiyoruz. Bir kez daha ifade etmek isteriz ki gereksiz zaman kayıplarına yol açacak yönlendirmelerden, üye kaygısı ile içi boş vaatlere itibar etmemelerini tüm arkadaşlarımızdan istirham ediyoruz.

Yaşadığımız zor süreç vesilesi ile bir kez daha belirtmek istiyoruz ki Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarımız ile gurur duymaktayız. Bu camianın bir ferdi olduğumuzdan duyduğumuz mutluluğu ve şerefi bir kez daha ifade ederiz. Bu gurur; tüm dünyanın sınıfta kaldığı bir dönemde, bütün ülkelere parmak ısırtan mücadeleleri ile covid-19 koronavirüse karşı yapmış oldukları çalışmalarıyla, azimleriyle, özverileriyle, mesleklerine sıkı sıkı olan bağlılıklarıyla emek veren sağlık çalışanlarının gururudur. Tüm bölümleri ve her bir çalışanı ile ayrı ayrı bu gururu yaşatan sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek biliyoruz ki az kalacak yeterince ifade edebilmiş olamayacağız.

Zaman birlik vakti iken, zaman omuz omuza mücadele etmek vakti iken, sahada birçok mücadelemiz varken, tüm sağlık çalışanlarımızı Sağlık-Sen çatısı altında mücadele etmeye davet ediyoruz. Her çalışanımızdan destek alarak her çalışanımıza destek olmaya gayret göstereceğimizi bu doğrultuda elimizden geleni değil fazlasını yapmaya azmettiğimizi belirtiyor, saygılarımızı sunuyoruz.” Şeklide görüşlerini ifade ettiler.

PAYLAŞ :