İSTANBUL'UN FETHİNİN SİMGESİDİR AYASOFYA
10 Temmuz 2020, Cuma

 

Kırıkkale Memur-Sen İl Başkanı Recep AKDOĞAN, son günlerde Ayasofya’nın camii olarak hizmete devam etmesi yönünde gündemde olan tartışmalara ve Ayasofya’nın önemine değindi. Akdoğan konuşmasında;

“Ayasofya camii İslam'ın ve İstanbul'un fethinin sembolüdür. İbadet amaçlı olan yapı 1934 yılında müze haline getirilmiştir. Bu durum İstanbul’un fethinin timsali olan camii’nin manevi havasına olumsuz etki etmiştir. Ayasofya'nın manevi havasına bürünmesini ve yeniden camiye dönüştürülmesini arzu etmekteyiz. Yine biz inanıyoruz ki yaşam tarzı ne olursa olsun toplumumuzun her kesimi destek verecektir. Çünkü Ayasofya Camisi bir bayrak gibi özgürlük temsili olduğunun farkındadır.

Ayasofya mutlaka camiye dönüşecek ve bu mahzun halinden kurtulacaktır. Ayasofyamızın cami olarak kullanılması bizim tarihimize ve özellikle Fatih Sultan Mehmet Han’a borcumuzdur. Ayasofya Camisi'nin minarelerinden ezan sesini yeniden duymak ve namaz kılmak tüm Müslümanların arzusudur. Memur-Sen ailesi olarak bizde elbette aynı arzuyu taşıyoruz.” Şeklinde görüşlerini belirtti.

PAYLAŞ :