RÜŞVETÇİLİKLE İTHAM EDEN DÜŞÜNCEYİ KINIYORUZ
18 Ocak 2021, Pazartesi

KAMUOYU AÇIKLAMASI

KINIYORUZ…

#MuratAlanHaddiniBil

 

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürünün açıklamalarına tepki gösteren Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN yapmış olduğu açıklamasında;

“Geçtiğimiz gün bir haber programında yeni akit gazetesi haber müdürü Murat Alan’ın tüm sağlık camiasını rüşvetçi olarak nitelendirip kamuoyu nezdinde itibar cellatlığına soyunmasını şiddet ve esefle kınıyoruz.

Maksatlı ve sistematik bir niyet taşıdığını sezdiğimiz, Sağlık camiasının haklı taleplerini hafifleştirmek amacı güttüğünü düşündüğümüz bu tipten açıklamaların bugün ve yarın karşısında olacağız. Haklı taleplerimizi söylemeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Sağlık-Sen Murat Alan isimli şahsiyeti ve onun gibi habis zihniyet taşıyan bireyleri dikkate almayacak kadar ciddi, kararlı bir sivil toplum örgütüdür. Bundan dolayıdır ki yapmış olduğumuz açıklamayı kamuoyuna yapmaktayız. Sağlık çalışanları yapılan ithamın aksine taleplerini bu pandeminin olmadığı dönemlerden beri yapmaktadır. Pandemi kapsamında dile getirilen bir durum değildir. Taleplerimizi dün dile getirdik, bugün dile getiriyor yarın da dile getireceğiz. “

Özel ya da resmi olarak bir unvan taşıyan kişilerin yapmış oldukları açıklamayı düşünüp dile gerektirmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Akdoğan açıklamanın devamında;

“Bu tip söylemler halkımızı toplu olarak provoke edip sağlık camiasına karşı öfke duygusuna sebebiyet verecektir. Sağlıkta şiddet olaylarının önüne geçemediğimiz bu günlerde bu şekilde yapılan açıklamalar büyük suç unsuru teşkil etmektedir. Yapılan açıklama son derece tehlikelidir.

Bilinmelidir ki sağlık camiası en doğal ve legal yollarla hakkını aramaktadır. Bu hak arama mücadelesinde hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızın da desteğine ihtiyaç duymaktayız. Aziz Türk Milleti toplumumuzu kutuplaştırmaya yönelik, kin ve garez taşıyan bu tip açıklamalara itibar etmeyin. En zor günlerinizde sizlere yardım etmeyi görevden öte insanlık vazifesi olarak gören sağlık çalışanları sevginize ve saygınıza ihtiyaç duymaktadır.

“Kişi kendisinden bilir işi” diye veciz bir özdeyişimiz bulunmaktadır. Yeni akit gazetesi haber müdürü de içinde yaşatmış olduğu hastalıklı kötü niyeti bu şekilde dile dökmüştür. Kendisine Mülkün temeli ve milletimizin iradesi olan Yüce Türk Adaleti nezdinde gereken suç duyurusunda bulunacağımızı ve takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz.

Konuyu kamu vicdanına bırakarak, Yüce Türk Milletine saygıyla duyururuz.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

PAYLAŞ :