8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
08 Mart 2021, Pazartesi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı’ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlaması;

Covid-19 koronavirüs tedbirleri altında yapılan mini toplantıda Sağlık-Sen Kadın Komisyonu, Engelli Kadın Komisyonu ve Kadın İş Yeri Temsilcilerimiz nezdinde tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Kutlaması gerçekleştirildi.

Covid-19 Koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlı olarak bir araya gelmek durumunda kaldığımız bugünlerde arzu ettiğimiz ölçülerde hep bir arada olacak şekilde toplanamıyoruz. Bu günlerin bir an önce bitmesini arzu ediyor daha büyük ailemizle daha güzel zamanlar geçirmeyi diliyoruz şeklinde açılış konuşmasını yapan Başkan Akdoğan konuşmasının devamında;

"Kadın hayata başladığımız noktadır, hayattır, annedir, şefkattir, merhamettir, emektir, çalışan ve üretendir. Kadın aile ve toplumu, aklı ve yüreğiyle geleceğe taşıyandır.

Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun da ön şartıdır. Yetiştirdikleri nesiller ile de geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir konumda bulunan kadınlarımız aile kurumunun en temel taşıdır.

 

Ailesi, ülkesi ve milleti için yaptığı fedakarlıklarla önemli roller üstlenen asaletin ve sevginin kaynağı olan kadınlarımız her türlü takdiri hak etmektedirler.

Ülkemizin sağlık sisteminin en kıymetli üyeleri olan kadınlarımız, Hemşirelerimiz, Hekimlerimiz tüm dünyanın başına bela olan Koronavirüs ile mücadelemizde üzerlerine düşen yükü yüksünmeden taşıyan meslektaşlarımız, Bir taraftan görevine bağlılığı diğer taraftan yuvasının direği olmakta saygı duyduğumuz arkadaşlarımız yaşadığımız bu süreçte saygımızı ve minnetimizi ne kadar ifade etsek yine de kafi gelmez biliriz.

Dünyanın her yerinde kadının mücadele, özgürleşme ve dayanışma günü olarak kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ülkemizde “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

8 Mart Kadınların eşitlik, kalkınma, uygun koşullarda yaşam sürme ve yaptıkları mücadele sonucu sahip oldukları hakları dile getirdikleri bir gündür.  Kadınlarımız için bu denli önemli bir günde kadınlarımızın sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal alan da daha güçlü bireyler olmaları adına üzerimize düşen tüm sorumluluğun farkında olmakla birlikte kadınlarımızın yanında olduğumuzu ve her alanda destekçileri olduğumuzu ifade etmek isterim.

Kadınlarımızın gücüne güç kattığı bu anlamlı günde öncelikle Milli mücadelede gösterdikleri fedakar ve vatansever davranışlarıyla kahraman Türk Kadınları, vatanımız ve milletimiz için gövdesini siper eden Şehit ve Gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten kutluyor ve sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir gelecek diliyorum." şeklinde duygularını ifade etti. 

Günün anlamını ifade edecek hediyelerin takdim edilmesi sonrasında program sonlandırıldı.




PAYLAŞ :