22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Haftası Kutlu Olsun
22 Mart 2021, Pazartesi

22-28 MART ACİL TIP TEKNİSYENLERİ VE TEKNİKERLERİ (PARAMEDİK) HAFTASI KUTLU OLSUN

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Haftasında bir kutlama mesajı yayınlayan Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN yayınladığı mesajında;

“Acil Sağlık Hizmetleri; özünde fedakarlık, azim ve özveri bulunan halkımızın en zor anlarında ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetidir. Son yıllarda sağlık sisteminin vitrini konumunda bulunan acil sağlık hizmetleri şüphesiz bu alanda büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının omuzlarında bayraklaşmaktadır. Kaza geçirmiş evladını hastanede bırakarak hiç tereddüt etmeden vakaya giden, insanlığın bile donduğu zemheri ayazda sırtındaki montu çıkararak minik bebeğe kundak yapan, karla kaplı yollarda bile elinde kürek, sırtında yardıma muhtaç hasta…. fedakarlığın sembolü olmuş bir sağlık hizmetidir.

Ayrıca son bir yıldır yaşadığımız pandemide kendi sosyal yaşamından, evinden, sevdiklerinden, çocuklarından yapmış oldukları fedakarlıklarla Covid-19 mücadelesi kapsamında en ön cephelerde hizmet sunan sağlık çalışanlarımızdan oluşan sağlık hizmetidir.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Haftası’nda en büyük beklentimiz; Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedikleri meslek ortak paydasında buluşması, acil sağlık sisteminde yer alan bütün sağlık çalışanları arasında birlik, beraberlik ve dayanışma ortamının sağlanmasının yanı sıra, acil sağlık hizmetleri ve ilk yardım konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve kamuoyunu doğru bilgilerle aydınlatmaktır. Ülkemizde acil sağlık hizmetlerinin daha başarılı bir şekilde sürdürülmesi halkımızın duyarlı olması ve ilk yardım ve acil sağlık hizmetleri konusunda bilinçli olması ile doğru orantılıdır.

Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanı olarak bu tarif edilemez ehemmiyete sahip olan hizmeti sunan tüm mesai arkadaşlarıma gönül dolusu şükranlarımı ifade ederim.

Tüm Acil Sağlık Hizmeti çalışanlarımızın haftasını kutlar sağlıklı mutlu yarınlar temenni ederim.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

PAYLAŞ :