ASILSIZ SOYKIRIM İDDİALARINI KINIYORUZ.
26 Nisan 2021, Pazartesi

SAĞLIK-SEN KIRIKKALE ŞUBE BAŞKANI RECEP AKDOĞAN’DAN ABD BAŞKANI BİDEN’A KINAMA!

ABD başkanı Joe Biden’ın yapmış olduğu tanımlama “Çamur at izi kalsın” politikasının ta kendisidir. Aziz Milletimizin tarihinde böyle bir şaibe yoktur. Sırf birileri iddia ettiler diye de kendimizi savunma mecburiyetimiz bulunmamaktadır. Belge bilgi olmadan yapılmış bu gibi ifadeler bu açıklamaların çok dışında anlam ve hedef barındırmaktadır. Mevzularının sadece 1915 olayları olmadığı aşikardır. Kendilerince kullanabilecekleri her olayı kullanarak “MÜTTEFİK!” Türkiye’ye saldırmayı adet haline getirmiş içi boş iddialarla töhmet altına sokmaya çalışmaktadırlar. Müttefik bir anlayışa sahip olmadıkları biliyor, anlıyor ve söylüyoruz.

Onların emperyalist düzeni içinde çıkar savaşları kapsamında Türkiye’yi kaybetmeleri biliyoruz ki diğer tüm risklerinden daha fazla daha can yakıcı olacaktır. Türkiye’nin müttefikliğini tamamen kaybetme olasılıklarını unutmamaları gerektiğini düşünmekteyiz. Biliyoruz ki bu kayıp Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye birçok şey kaybettirecektir. Bu olasılığı göz ardı edip Türkiye ve Türk tarihi üzerinden maksatlı konuşmaları, bu siyasete devam etmeleri en basit tabirle Hadsizliktir.

Tarihin hiçbir döneminde Türkler savaş koşulları dışında silahsız savunmasız bırakın bir topluluğu bir kişiye bile zarar verecek bir millet değildir. Tarihimizin hangi sayfasın bakılırsa bakılsın bu gibi ifadelere hem de düşman ağzından yazılmış kaleme alınmış ifadelere ulaşılır. Bu aziz milleti soykırım iddiaları ile eleştirmek gerçekleri saklama ve sapıtma çabasının ötesinde bir şey değildir. Bu çabaları asla sonuç bulmayacaktır. Zaman zaman masaya bir koz gibi sunulan ermeni diasporasının bu iddiaları kesinlikle derin ve gizli amaçları barındırmaktadır.

Hz. Mevlanâ’nın çok güzel bir sözü vardır. Bu söz bu konuda Türk Milleti ile bire bir uyuşmaktadır. “Suskunluğum, asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye”. Bu gibi durumlarda bir de söyleyen tarafına bakmak gerek. Onların söyleyecekleri varsa bizim söyleyeceklerimiz de olmalı ve söylemeliyiz.

1915 olayları için Türkiye’yi hedef alan ABD’nin tarihi katliamlar, soykırımlarla dolu! İşte dünden bugüne ABD'nin katliamları.

  • Amerika kıtasının keşfedildiği süreçte 70 milyon Kızılderili kendi topraklarında katledildi. ABD bu katliamlar üzerine kuruldu.
  • 16’ncı yüzyılla 19’uncu yüzyılın ortalarına kadar toplamda 15 milyon Afrikalı köleleştirilerek Amerika Kıtası’na getirildi. Otuz beş milyon Afrikalı işkence ve kötü muamele neticesinde hayatını kaybetti.
  • ABD, 1945 yılında Japonya’ya iki atom bombası atarak 350 bin kişinin ölmesine ve binlerce insanın da sakat kalmasına sebep oldu.
  • 1945 senesinde Almanya’nın Saksonya Eyaleti’nin başkenti olan Dresden kentine üç gün süreyle havadan bomba yağdıran ABD, çocuk ve kadınların çoğunlukta olduğu 200 bin kişiyi öldürdü.
  • 1950’de Amerikan savaş uçakları tarafından üç sene boyunca bombalanan Kuzey Kore’de dört milyona yakın insan öldü.
  • 1950 yılında Guatemala’da CIA, destekli darbe sırasında 200 bin sivil Guatemalalı öldürüldü.
  • 1955 yılında Endonezya, Laos, Kamboçya’da çok sayıda CIA operasyonu düzenlendi.
  • 1962-1975’de ABD, Vietnam Savaşı boyunca üç milyon Vietnamlı sivil hayatını kaybetmesine sebep oldu. Vietnam savaşında ABD, sivil halk üzerinde zehirli portakal gazı kullanarak soykırım yaptı.
  • ABD, 1991 yılında Birinci Körfez Savaşı olarak adlandırılan savaşta Irak’ı işgal ederken çok sayıda katliama da imza attı. Irak’a altı haftada 85 bin ton bomba atıldı. Savaşta 113 bin sivil Iraklı öldü. Bu savaşta ABD’nin ürettiği dünyada ilk kez kullanılan kimyasal bomba “Napalm bombası” ile toplu ölümlere sebebiyet verilmiştir.

Çok daha fazlasını çok daha detaylı bir şekilde anlatabiliriz. Ama o kadar çok katliam yapan bir devletin şimdilerde çıkıp ta bir olaya soykırım diye ifade etmeleri bizden önce kendi tarihsel tutum ve davranışlarına çelişki oluşturmaktadır. Günümüzde bile kendi toprakları dışında fütursuzca askeri faaliyetlerde bulunan batılı ülkeler orta asya topraklarını kan ve gözyaşına bulayacak eylemlerde ve faaliyetlerde bulunmaktadırlar.

Sadece ABD değil batılı tüm emparyalist ülkelerin sömürgeci tarihleri tüm dünyaca meşru bir şekilde bilinen ve kabul edilmiş bir gerçekliktir. Hâl böyle iken hiçbir batılı ülkenin hiçbir iddiası geçerlilik göstermeyecektir. Bu hadsiz adımlar siyasi çıkar sağlamak adına kendi suçlarını bastırma ve hedef şaşırtmak için uygulanan politikadır.”

PAYLAŞ :