112 ACİL SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA ZİYARET
23 Aralık 2021, Perşembe

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN, Başkan Yardımcılarımızdan Tahir ÖZTÜRK ve Murat AÇAR ile birlikte 22 Aralık Paramedikler Günü kapsamında Merkezde bulunan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımızı ziyaret ederek 112 çalışanlarımız ile bir araya geldiler. Ziyaretlerimizde 22 Aralık Paramedikler Gününü kutlayan Başkan AKDOĞAN, “ 112 Acil Sağlık Hizmeti Yaşamsal önemi büyük olan, Bu hizmetin sunumunda saatlerin, dakikaların değil saniyelerin bile ne derece önemli olduğunu bildiğimiz bir hizmettir. Acil Sağlık Çalışanı ise; en yakınlarımıza en zor zamanlarında hem de türlü meşakkatler altında ulaşmaya çalışan fedakâr kahramanlardır. Ulaştıkları hasta veya yaralının o an için en yakını olan, tüm enerjisi ile onu hayata bağlamak, hayatta tutmak ve sağlık tesisine ulaştırmak gayesi ile olanca çabasını ortaya koyan, can siperane bir anlayış ile nefessiz hizmet veren sağlık çalışanlarımızdır. Bu hizmet hem vicdani hem mesai olarak oldukça zor ve oldukça ağır bir sorumluluktur. Bu vesile ile Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı olarak vatandaşlarımıza buradan mesajlar vermek istiyoruz.

Biz istiyoruz ki; 112 Acil Sağlık Hattı gereksiz yere meşgul edilmesin. Bu hatta gerçekten ihtiyaç duyan ve yardım bekleyen yakınlarımız biçare kalmasın. İstiyoruz ki; İnsan hayatı taşıyan 112 Acil Sağlık Ambulanslarımızla aynı trafikte seyir halinde olan vatandaşlarımız saniyesini bile kaybetmek istemeyen ambulanslarımıza Hastane yolunda yani hayat yolunda yardımcı olsunlar ve Yaşama Yol Versinler. Ayrıca altını çizmek istiyoruz ki; Sağlıkta şiddet olmasın. Kalpler kırılmasın.

Vatandaşlarımız bilsinler ki; Dünya devletleri ile mukayese edildiğinde gerçek manada yüreğini ortaya koyarak görev yapan Türkiye Sağlık Çalışanları için oldukça önemlisiniz. Onlar siz değerli vatandaşlarımıza hizmet sunarken lütfen sağlık çalışanlarımıza yardımcı olalım. Sağlık çalışanlarımızın özverilerine kayıtsız kalmayıp onlara yaptıkları ulvi hizmetten dolayı saygı duyalım. Unutmayalım ki; onlar halkımızın sağlığı için bazen zamanlarından, bazen kendilerinden, kendi sağlıklarından bazen de ailelerinden ödünler vererek görev yapmaktadır.” şeklinde duygularını ifade etti.

 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :