VEREM SAVAŞ DİSPANSERİMİZE ZİYARETİMİZ
16 Şubat 2022, Çarşamba

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN ve Şube Sekreterimiz Özcan UCA Verem Savaş Dispanserimize ziyarette bulundular.

Yeni binasında hizmetine devam eden Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi Dr.Hilal TURHAN GÜLER heyetimizi ağırladılar. Ziyaretimiz için duyduğu memnuniyeti ifade eden Dr.Hilal Turhan Güler Verem ile mücadelenin önemine değindi. Güler konuşmasında öksürme ve hapşırma ile ortama yayılan mikrobun solunum yolu ile alınması sonucu oldukça kolay bir şekilde bulaşabildiğinden tüberkülozun her dönemde önemli bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti. Bu hastalığın 1940’lardan sonra tedavi edilebilir hale geldiğini hatırlatan Güler, gelinen noktayı şöyle özetledi. “Dengesiz ve sağlıksız beslenme, ağır ve stresli yaşam koşulları, fazla alkol ve sigara kullanımı, madde bağımlılığı, kortizon ve diğer bağışıklığı baskılayıcı ilaç kullanımının yaygınlaşması, göçlerin yaygınlaşması, düzensiz tedavi alınması ve bunun neticesinde zor tedavi edilen dirençli tüberküloz vakalarının olabilmesi nedeni ile önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor. Sağlık sistemimizin önemli bir parçası Verem Savaş Dispanserlerimiz olarak görevlerimizin ne denli önemli olduğu bilinci ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Ziyarette Dr.Hilal TURHAN GÜLER ve mesai arkadaşlarımız ile bir araya gelen Başkan Akdoğan; “Ülkemizin sağlık sistemi ve sağlık çalışanlarımız tüm dünya ile eş zamanlı uğraştığımız bu covid-19 pandemi döneminde diğer tüm kritik sağlık sorunlarını görmezden gelen bir anlayış göstermedi. Bilakis açık bir şekilde ifade etmeliyim ki Ülkemizin sağlık çalışanları yani mesai arkadaşlarımızın tamamı tam bir görev bilinci taşıyarak büyük bir özveri ile ülkemizin her noktasında fedakarca görevlerini yerine getirmektedirler. Biz bu çabayı, bu çalışmayı sadece görev bilinci ile tarif etmiyoruz, edemeyiz. Çünkü insan ve millet sevgisi olmadan bu hizmeti bu düzeyde gerçekleştirmek mümkün olamaz. Bu ifadelerimin ardından belirtmek istiyorum ki her türlü saygıyı hak eden sağlık çalışanlarımıza yönelik sebebi her ne olursa olsun şiddeti derin bir ifade ile reddediyor kınıyoruz. Nazik karşılamaları için Sorumlu Hekimimiz Dr.Hilal TURHAN GÜLER ve Dispanserimizde çalışan mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde duygularını ifade etti.

Akabinde ziyaretimiz karşılıklı memnuniyet ifadeleri ile sonlandırıldı.

PAYLAŞ :