EVDE SAĞLIK BİRİMİMİZE ZİYARET
20 Şubat 2022, Pazar

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN, Şube Başkan Yardımcılarımızdan Murat AÇAR, Murat ÖZDOĞAN ve İş Yeri Temsilcilerimiz ile birlikte Yüksek İhtisas Hastanemiz bünyesinde faaliyet gösteren Evde Sağlık Birimimizi ziyaret etti.

Personelimiz ile sohbet gerçekleştiren Başkan Akdoğan, evde sağlık hizmetleri ekibimizin çalışma koşulları, sahada karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgiler aldı. Evde sağlık hizmetlerinin önemine değinen başkan Akdoğan;

“Evde sağlık hizmetleri biriminin görevi hastalığın teşhisini koymak olmayıp daha önce ilgili dal uzman tabiplerince konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde ve kişinin bulunduğu ev ortamında; muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi, ilacın reçete edilmesindeki özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi, tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması, hastanın ve ailesinin evde sağlık sürecinde üstlenebilecekleri görevler ve hastalık ve sağlık süreçleri ile ilgili bilgilendirilmesi ve hastalığı ile alakalı evde kullanımı gerektiren tıbbi cihaz ve ekipmanların doğru ve uygun koşullarda kullanılması konusunda eğitim ve danışmanlık gibi hizmetlerin verilmesini kapsar.

Bunun yanında hastaneye sevkine karar verilen hastanın sevk edildiği sağlık kurumuna naklinden ve sağlık kurumundan eve naklinden de sorumludur. İlgili bölgeye ait evde bakım birimlerinin bunun için hasta nakil araçları bulunmaktadır. Nakille ilgili giderler hastaya fatura edilmemektedir. Acil durumlardaki hasta nakillerinden 112 acil sağlık hizmetleri sorumludur.

Sağlık Bakanlığı üzerinden evde sağlık hizmetinden yararlanmak için 4443833 numaralı telefon aranıp hasta için sistemde kayıt oluşturulur. Bunun ardından aile hekimi ve sağlık personeli ilk değerlendirme ve evde bakım planının yapılması için ev ziyaretinde bulunmaktadır.

Evde sağlık hizmetleri bir takım avantajları kapsamaktadır. Bu avantajları şu şekilde sıralamak mümkündür.

Evde sağlık ihtiyacı olan kişi daha özgür ve kendi kontrolünde olur.

Ailenin ve tanıdık çevre hasta için daha rahat bir süreç geçirmesini sağlar.

Hastaların kendi kurallarına önem verilir.

Hastanede kalırken hasta için enfeksiyon riski daha yüksek iken, evde sağlıkta enfeksiyona yakalanma riski daha azdır.

Evde sağlık hizmetinin yaşam kalitesi üzerinde olumlu etkisi vardır.

Evde sağlık hizmeti almak, hastaneye gidemeyecek durumda olan bireyler için kolaylıktır.”

Sağlık sistemimizin gelişimi ve değişiminin bir ayağı olan evde sağlık hizmetleri devletimizin vatandaşlarına sağlamış olduğu güzel hizmetlerden biri olmuştur. Bu hizmetin kurulması, faaliyetine devam etmesi için emek harcayan başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm sağlık teşkilatımıza teşekkür ederiz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Akabinde ziyaretimiz karşılıklı memnuniyet ifadeleri ile sonlandırıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :