AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI ve DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
23 Kasım 2022, Çarşamba

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri Günü için tebrik ve kutlama ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep AKDOĞAN, Yönetim Kurulu Üyeleri, İş Yeri Temsilcilerimiz Engelli ve Kadın Kolları Komisyonumuz ile birlikte Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğümüz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezimizde ziyaretlerde bulundu. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri Günü münasebetiyle gerçekleştirilen ziyaretlerde Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kutlanarak Diş Hekimlerimize çiçek takdim edildi.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri Günü hakkında açıklama yapan Başkan Akdoğan; “Sağlığın Tanımı Dünya Sağlık Örgütü anayasasında şöyle tanımlanmıştır: “Sağlık sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir.” Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere tam bir iyilik halidir sağlık. Ağız ve Diş Sağlığı ise vücudumuzun birçok kısmını etkileyen başlıca faktörlerden biridir. Azami dikkat göstermemiz gereken konulardandır.

 

Ağız ve Diş Sağlığımızın yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı Çalışanlarımız ve Diş Hekimlerimizin sağlık sistemimizdeki yerleri ve önemleri çok büyüktür. Her sağlık çalışanımız gibi diş hekimlerimiz de görev bilincinin yanı sıra özveri ile mesleklerini icra etmekte ve kamu faydası gözeterek hizmet etmektedirler. Zira son dönemde yaşanılan pandemi süresince birçok diş hekimimiz sahada kişisel sağlık hizmeti sunarak toplumsal sağlığın sağlanması konusunda emek vermişler özveride bulunmuşlardır.

 

Bu örnekten de anlaşılacağı üzere sağlık sistemini ayrı ayrı düşünmek ve değerlendirmeye çalışmak son derece hatalı bir uygulama olacaktır. Bizler sağlık sisteminin çalışanları olarak birlikte çokta güzel bir aileyiz. Bu ailenin fertlerinden olan Diş Hekimlerimizin gününü ve elbette ki ağız ve diş sağlığı haftasını kutluyoruz.” şeklinde duygularını ifade etti.

 

Ziyaretlerimiz akabinde Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarımızın organize ettiği kutlama törenine Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı olarak iştirak sağlayıp günlerini kutladık.




PAYLAŞ :