FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
10 Nisan 2023, Pazartesi

FİZYOTERAPİSTLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

 

Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İş Yeri Temsilcilerimiz, Kadın Kolları Komisyonumuz ile birlikte 8 Nisan Dünya Fizyoterapistler Günü çerçevesinde ilimiz Yüksek İhtisas Hastanesine ziyarette bulundular.

 

Ziyaretlerinde Fizyoterapistlerimiz ile bir araya gelen Başkan Akdoğan; “Fizyoterapist; fizik tedavi konusunda yüksek öğrenim görmüş, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmış sağlık personeli olup, rehabilitasyon ekibinin tabii üyesi olarak tanımlanmaktadır. Bu ekipte fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı, ilgili branş hekimleri, fizyoterapist, iş-uğraşı terapisti, konuşma terapisti, rehabilitasyon hemşiresi, ortez protez teknikeri, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı gibi sağlık personeli yer almaktadır. Fizyoterapistler fizyoterapi rehabilitasyon programını uygularken nöroterapik yaklaşımlar, egzersiz, manuel tedavi yöntemleri, elektroterapi ve mekanik ajanlar, fonksiyonel aktivite eğitimi ve mesleki rehabilitasyon yaklaşımları gibi yöntemlerden yararlanırlar.

 

Ülkemizde fizyoterapistler yataklı tedavi merkezlerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, huzur evleri, endüstri alanları, okullar, spor kulüpleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri ve kaplıca merkezlerinde çalışmaktadırlar.

 

          Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı olarak ülkemizde çağın mesleği olarak gördüğümüz fizyoterapistlik mesleğinin tüm yönleriyle daha çağdaş düzeye ulaşmasını diliyoruz. 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :