8 KASIM DÜNYA RADYOLOJİ GÜNÜ KUTLAMALARI
12 Kasım 2023, Pazar

8 Kasım Dünya Radyoloji Günü kapsamında Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN Yönetim Kurulumuz, İş Yeri Temsilcilerimiz, Kadın, Engelli ve Gençlik Kolları Komisyonlarımız ile birlikte, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi radyoloji birimleri ve Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü KETEM biriminde ziyaretlerde bulundu.

 

Ziyaretlerinde Dünya Radyoloji Günü kapsamında radyolojinin önemine değinen Akdoğan; “Sağlık sektörümüzde önemi yüksek olan Radyoloji; Radyasyonun, hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanımı ve bu amaçla geliştirilen teknik ve yöntemleri konu alan bilim dalıdır.

 

Sağlık alanında tüm branşların vazgeçilmezi radyoloji tanı, teşhis ve tedavi yöntemlerinin belirlenmesinde oldukça büyük önem arz etmektedir. Bu durum tüm sağlıkçılarımız gibi Radyoloji branşında da emek veren tüm arkadaşlarımızı önemli ve özel kılmaktadır.

 

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin sağlıklı yaşam kalitesini artırdığı kuşkusuzdur. Ancak; teknolojik gelişmelerin birçok yararı yanında, bazı olumsuz etkileri de olduğu bilinmektedir. Radyasyon, tıpta teşhis ve tedavi amacıyla kullanılmaktadır. Ancak, tıpta radyasyon uygulaması hiçbir alternatif kalmadığı durumda ve kesinlikle hekim kararıyla yapılmalıdır.

 

Sağlık-Sen Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikamız, tüm sağlık çalışanlarımızın yanında olduğu gibi radyoloji bölümünde görev yapan arkadaşlarımızın da sorunları ile yakından ilgilenmektedir. Özlük haklarını korumak ve geliştirmek adına gayret sarf etmektedir.” şeklinde düşüncelerini paylaştı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :