MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNE KATILIMIMIZ
14 Kasım 2023, Salı

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN, Yönetim Kurulumuz, Engelli Komisyonumuz ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımız ile birlikte Milli Ağaçlandırma Günü Etkinliğine katılım gerçekleştirdi.

 

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte ağaç dikimi gerçekleştiren Şube Başkanımız “Doğal yaşam alanlarının önemi her geçen gün daha da artıyor. Bu alanların korunması, doğal çevrelerin korunması ve geliştirilmesi için son derece önemlidir.

 

Ağaçlandırmanın önemi, kirliliğin azaltılması, çevrenin korunması ve insan sağlığının korunması için önemlidir. Ağaçlandırma, çevre kirliliğinin azaltılmasına yardımcı olur, hava kirliliğini azaltır, toprak erozyonunu önler ve böylece toprağın verimini artırır. Ağaçlandırma, havadaki oksijen düzeylerini artırır ve havanın kirliliğini azaltır. Ayrıca, çoğu hayvan ve bitki türünün yaşam alanını sağlar, değişen iklim koşullarına karşı dirençlidir ve aynı zamanda çevresel haksızlıkları önler.

 

Ağaçlandırmanın önemi, insan sağlığının korunması açısından da büyüktür. Ağaçlar, bitki çeşitliliği, toprak kalitesini ve su kaynaklarının korunmasını sağlar. Ağaçlar, toksik maddelerin havaya yayılmasını engeller ve hava kirliliğini azaltır. Ağaçlandırma, insan sağlığını korurken aynı zamanda çevresel ses seviyelerini de azaltır. Ayrıca, ağaçlandırma, insanların kaliteli ve sağlıklı yaşam alanlarına sahip olmalarını sağlar.” şeklinde görüşlerini ifade etti.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :