AĞIZ ve DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI KUTLU OLSUN
22 Kasım 2023, Çarşamba

Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN, Yönetim Kurulu, İş Yeri Temsilcilerimiz, Kadın Kolları Komisyonumuz ile birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Başkan Akdoğan ve heyeti ziyaretlerinde İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dt.Murat TÖREDİ, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Abdullah ÜÇER, İdari ve İşler Müdürü Semih TALU’nun yanı sıra Diş Hekimlerimizden Feride GÖKER, Leyla LAÇİN, Özlem ZENGİN polikliniklerinde ziyaret edildi. Ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan Şube Başkanımız Açıklamalarında;

“1996 Yılından bu yana her yıl 22 Kasım Diş Hekimliği günü, 22. Kasım’ı içine alan 18-24 Kasım olan hafta ise ‘’Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’’ olarak kutlanmaktadır. Sağlık; Fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik halidir. Sağlıklı olma hali vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ile mümkündür. 

Sindirim sistemimizin başlangıcı olan Ağız ve diş sağlığımız sindirim sistemimizi doğrudan etkilediğinden dolayı fazlasıyla önemlidir. Besinlerin parçalanması ile mideye gönderilmesi işlemini dişler yaptığından dişlerin eksik, sağlıksız, hastalıklı ya da çürük olması sindirim durumunu sekteye uğratmaktadır.

Ağız ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve Dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer almakta olup, hayatı doğrudan etkilemediği için gereken önem verilmemektedir. Ağız ve Diş sağlığı da genel sağlığın, dolayısıyla yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin vazgeçilmez bir unsurudur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Diş Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını ve 22 Kasım Diş Hekimleri gününü kutluyorum.” şeklinde duygularını ifade etti. 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :