ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ZİYARETLERİMİZ
06 Aralık 2023, Çarşamba

Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN, Yönetim Kurulumuz, İş Yeri Temsilcilerimiz, Engelli, Kadın ve Gençlik Kolları Komisyonlarımız ile birlikte 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle ziyaretlerde bulundular.

 

Başkan Akdoğan ve Heyeti ziyaretlerine Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanımız Sayın Dr.Kerim ÇOLAK, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dt.Murat TÖREDİ, 112 Acil Çağrı Merkezimiz, Kırıkkale İl Ambulans Servisi Başhekimimiz Dr.Arif ÇAVDAR, İl Ambulans Servis çalışanlarımız ve Merkez İlçemizde bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımızı ziyaret ettiler.

 

1-7 Aralık Acil Sağlık hizmetleri haftasını kutlayan Başkan Akdoğan “Sağlık-Sen Şube Başkanlığı olarak Acil Sağlık Hizmetleri Haftamızı Kutlarız. 

 

Tüm dünya üzerinde Acil Sağlık Hizmetlerinin önemi yaygın bir şekilde bilinmektedir.  Ancak ne yazık ki bilinen önem kadar yeterince hassasiyetle yaklaşılmadığını üzülerek görüyoruz. Acil Sağlık Hizmetlerimizin görevi temel olarak bir hasta ya da yaralımızın ilk müdahalelerini yaparak vakit geçirmeden en hızlı bir şekilde en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırmaktır. Yaşam ve ölüm arasında bir zaman yarışına benzeyen ve insan hayatı merkezli oldukça ulvi bir çalışma şeklidir. 

 

Bu sebeplerden ötürü Acil Sağlık Hizmetlerimiz tıpkı diğer tüm sağlık birimlerimiz gibi her türlü saygıyı, itibarı, övgüyü fazlasıyla hak etmektedirler. 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle bir kez daha söylemek isteriz ki; “Yaşama yol verin” zira trafikte hiçbir acil işiniz bir insan hayatından önemli değildir. İçinde hasta var mı yok mu demeden, trafiği tehlikeye sokmadan sireni aktif ambulanslarımıza yol vermeniz tahmininizden öte önem taşımaktadır. Unutmayın ki içinde taşınan hasta ya da yaralı bir insan olmanın yanı sıra bir yakınınız da olabilir.” şeklinde duygularını ifade etti.  

 

Ziyaretlerimiz karşılıklı memnuniyet ifadeleri ile sonlandırıldı.




PAYLAŞ :