Sağlık-Sen Teşkilatı Hep Bir Ağızdan Haykırdı: “Kahrolsun PKK, Kahrolsun İşbirlikçiler”
15 Ocak 2024, Pazartesi

Sağlık-Sen Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda terörü lanetleyen Sağlık-Sen teşkilatı, hep bir ağızdan haykırdı: “Kahrolsun PKK, kahrolsun işbirlikçileri.”

 

Türkiye Yüzyılı Buluşması temalı Sağlık-Sen Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Ankara buluşmasına İlimizden Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN ve Yönetim Kurulumuz katıldı. Toplantıda katılımcılar hep bir ağızdan teröre lanet okudu. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK, kahrolsun ABD” gibi sloganlar atan Sağlık-Sen teşkilatı, Türk Bayrakları ile kahraman Mehmetçiklerin yanında olduğunu gösterdi.

 

Terör faaliyetlerinin yanı sıra israil’in Gazze’de uygulamış olduğu devlet terörünün de ele alındığı ve lanetlendiği buluşmaya Memur-Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın, Genel Başkanımız M.Faruk DOĞAN, Genel Merkez Yönetim Kurulumuz katıldılar.

 

Açılış Konuşmasını gerçekleştiren Genel Başkanımız Doğan konuşmasında Sağlık-Sen teşkilatımızın ortak hislerini ifade etti. 

 

“Sağlık-Sen İçin Türkiye Yüzyılı, Başarının Yüzyılıdır”

 

Sağlık-Sen, geleceği inşa etmek için Türkiye Yüzyılı’nda, üzerine düşeni yapma gayesindedir. Bu sebeple Sağlık-Sen için Türkiye Yüzyılı, başarının yüzyılıdır. Sağlık-Sen için Türkiye Yüzyılı, sosyal sendikacılığının yüzyıldır.

 

Türk Tabipler Birliği’nin meslek örgütü gibi davranmak yerine terör örgütlerinin sözcülüğünü yaptığını vurgulayan Doğan, “Türk Tabipler Birliği’ndeki bu yapılanmaya tepkisiz kalamayız. Sağlık-Sen Hekim Komisyonumuz bunun için vatan ve millet sevdalısı hekimlerimize çağrıda bulunmuştur. Bugün buradan tekrar ediyorum. Türk Tabipleri Birliği, temsiliyet kabiliyetini yitirmiştir. Bunun için Türk Tabipleri Birliği kanunu acilen değişmelidir. Yapılacak düzenleme ile azınlığın tüm hekimleri temsil etmesinin önüne geçilmeli, kamuda çalışan hekimlerin de tabip odalarına üye olmalarını teşvik edecek değişiklikler bir an evvel yapılmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

 

Teşkilat mensuplarına bir müjdeyi de duyuran Doğan, “Bugün itibariyle Ulus’tan sonra Kızılay’da da ikinci otelimiz hizmet vermeye başladı. Tüm teşkilatımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

 

“Sağlık-Sen Mücadelenin Merkezidir”

 

“Sağlık-Sen mücadelenin merkezidir. Bahane değil çözüm üretiyoruz” diyen Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

 

“Anestezi teknisyeninin gün boyu ameliyathanede gün ışığı görmeden çalışmasına şahitlik etmeden onun sorununa çözüm bulamazsınız. Hemşirenin derdini bilmeyenler, acil serviste çalışmayanlar, yoğun bakımda çalışmanın güçlüğünü bilmeyenler, hasta naklinden sonra ambulans temizliğinden haberi olmayanlar emek mücadelesini sürdüremezler. Üniversite hastanelerinde görevli çalışanlarımız için yürüttüğümüz çalışma, bunun en güzel örneğidir. Üniversiteler arası karşılıklı naklen atama işlemlerini kolaylaştırmak ve yer değişikliklerinin koordineli bir biçimde yapılmasını sağlamak için Üniversite Hastaneleri Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu’nu kurduk. Biz bu verileri, bu çalışmaları, konunun muhatapları ile paylaşarak, bu sorunun sağlık çalışanlarının gündeminden bir an evvel çıkması için gayret gösteriyoruz.”

 

“Biz Zora Talip Olan Bir Teşkilatız”

 

Doğan, “Yorulmayacağız. Biz çalışacağız, çalışacağız, hep çalışacağız. Her gün biraz daha iyi olmak için, her gün biraz daha ileri gitmek için çaba göstereceğiz. Çünkü biz bir kenarda oturup kaderine razı olacak bir teşkilat değiliz. Çünkü biz zora talibiz. Bizler yerimizde durmayacağız. Yerimizde saymayacağız, duraksamayacağız. Hekimin, hemşirenin, paramediğin, sosyal hizmet uzmanının refahı için ter dökmeye devam edeceğiz. Bunu da kişiliğiyle, karakteriyle, eğitimiyle, donanımlarıyla, başarılarıyla, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle; sizlerle, Sağlık-Sen’in lider kadroları ile yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

Toplantımıza katılan Memur-Sen Genel Başkanımız Ali YALÇIN yapmış olduğu konuşmasında; 

 

Bu Topraklarda Olup Bitenleri İyi Gören ve Okuyan Bir Teşkilatız

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da sözlerine Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'nde şehit olan askerlere rahmet dileyerek başladı. Yalçın, Türkiye'nin ve dünyanın zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Anadolu mesuliyet yurdudur. Bu mesuliyetin gereği olarak üzerimize düşeni yapan bir milletiz. Her türlü terörün arkasında ABD'nin olduğunu iyi biliyoruz. Bu topraklarda olup bitenleri iyi gören ve okuyan bir teşkilatız. Bu mesuliyetle her zaman milletimizin ve insanlığın yanındayız. Devletimize her zaman omuz veren, ülkemize yapılmaya çalışılan operasyonlara karşı dik duran teşkilatız" dedi.

 

Gelecek vizyonuyla yollarına devam ettiklerini kaydeden Yalçın, “Bugün Sağlık-Sen 300 bine dayanan üye sayısıyla Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor. Bu hazırlığa omuz veren Sağlık-Sen teşkilatımızı Allah var etsin, Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı. 

 

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nu değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Sendikacılığı özgürleştirecek ve daha anlamlı hale getirileceği bir sürece gidiyoruz. Güçlü bir Toplu Sözleşme için çalışıyoruz. Yeni bir kamu personel sisteminin yeniden inşa edilmesi için çalışıyoruz, model önerimizi hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

7. Dönem 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı 

 

Program çerçevesinde 7. Dönem 4. Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda, genel bir değerlendirme yapılarak, önümüzdeki döneme ilişkin hedefler belirlendi.

 

 




PAYLAŞ :