Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı ile 2025 yılının ilk Kurum İdari Kurul (KİK) Toplantısı’nı yaptı. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulanan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sağlık-Sen olarak, sağlık profesyonellerinin müreffeh yarınları için çalışıyor, her platformda ter akıtıyoruz. Taleplerimiz Net! Çözüm İçin Mücadele Ediyoruz” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nda yapılan toplantıya Sağlık-Sen adına, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu katıldı. Bakanlık adına toplantıda, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Öztürk ve ilgili bürokratlar yer aldı.
Sahanın isteklerine göre hazırlanan taleplerle toplantıya katılan Sağlık-Sen, ilgili tüm taleplerini Bakanlık bürokratlarına ileterek, çözüm önerileri de sundu.
Banka promosyon sözleşmelerinin güncelleme tarihlerinin geldiği kaydedilen toplantıda, yapılacak yeni promosyon anlaşmalarının günümüz ekonomik koşullarına uygun şekilde yapılması istendi. Sağlık profesyonellerine muayene önceliği verilmesi talebinin de gündeme getirildiği toplantıda, nöbet izinleri ve nöbet sürelerini de karşılayacak şekilde nöbet hizmetlerinin hangi usul ve esaslara göre yürütüleceği ile ilgili bir çalışma yapılması gerektiği belirtildi.
"Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ve Hastanelerinde Ek Ödeme Oranları Adil Olmalı"
Toplantıda Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde dağıtılabilir ek ödeme oranlarının adil ve şeffaf kriterlerle belirlenmesi ve teşvik ödemelerindeki düşüşten kaynaklanan mağduriyetin giderilmesi istendi. Ayrıca, ağız ve diş sağlığı merkezleri ile hastanelerinde görev yapan personelin çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla birimlerin risk düzeylerine göre sınıflandırılması ve buna bağlı olarak özellik arz eden birim sayılması talep edildi.
Ayrıca istifa sonrası geri dönüş kurasının 2025 yılı içerisinde ilan edilmesi talep edildi.
Personel alımı ile ilgili duyurunun yapıldığı belirtilerek, yeni personel alımına yönelik sürecin bir an önce başlatılması ve kamuoyuna duyurulması da Sağlık-Sen'in talepleri arasında yer aldı.
İdari İzinlerde Yaşanan Mağduriyet Gündeme Getirildi
Toplantıda idari izin günlerinde sağlık profesyonellerinin mağduriyet yaşadığının altı çizilerek, idari izinli günlerin mahsuplaşılması ve sağlık profesyonellerinin idari izin günlerinden faydalanamaması gibi mağduriyetlerin de giderilmesi talep edildi.
Aile sağlığı çalışanlarının teşvik ödemelerinin düzenlenmesine yönelik çalışma yapılması istenen toplantıda, 2. ve 3. Basamak Sağlık Tesislerinde yaşanan teşvik ek ödemelerindeki adaletsizliklerinin sağlık profesyonellerinin motivasyonunu olumsuz etkilediğine vurgu yapılarak, sorunun çözümü için yapıcı adımlar atılması talep edildi.
Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı ile bağlı kurum ve kuruluşlarında görevli personelin ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi gerektiği belirtilen toplantıda, aile sağlığı hemşire ve ebelerinin Sağlıkta İstatistik ve Nedensel Analizler (SİNA) sistemi ile ilgili sorunlarının çözülmesi gerektiği de kaydedildi.
Yemeklerin Kalitesinin Artırılması Talep Edildi
Aile hekimliği çalışanlarının refakat izni kullanabilmelerinin sağlanmasına yönelik çalışma yapılması gerektiğini dile getirilen toplantıda, 112 çalışanlarına verilen nakdi yemek yardımının artırılmasının önemine değinildi.
Sağlık tesislerinde verilen yemek hizmetlerinin kalitesinin artırılması gerekliliğine de vurgu yapılan toplantıda, tütün denetimlerinde görevli sağlık personelinin yaşadığı sorunlarının giderilmesi de talep edildi. Toplantıda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı müsabakalarında görevli sağlık personelinin ücretlerinin de artırılması istendi.
6 Şubat 2023 tarihinden itibaren deprem bölgesinde fiilen görev yapan veya görevlendirilen sağlık meslek mensuplarının hizmet puanlarının artırılması da toplantıda gündeme getirildi.