19 – 25 KASIM AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI
23 Kasım 2018, Cuma

19 – 25 KASIM AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI (22 Kasım Diş Hekimleri Günü)

Hafta münasebetiyle İlimizde faaliyet gösteren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr.Dt.Abdullah ÜÇER’in organize ettiği “Diş Hekimleri Günü” münasebetiyle Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanımız Recep AKDOĞAN Sayın İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Uğur TİFTİKÇİ ile birlikte etkinliğe katıldılar. Etkinlik çerçevesinde Şube Başkanımız AKDOĞAN yapmış olduğu açıklamasında; “Sağlık; sadece bireyin vücudunda hastalık ve sakatlığın olmayışını değil, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasını ifade etmektedir.

Bugün ülkemizde Bilimsel Diş hekimliğinin kuruluşunun 110.yılı. 110 yılda Diş hekimlerimiz toplum ağız diş sağlığı ile ilgili önemli değişimlerin ve özellikle döner sermaye konusu olmak kazanımların olduğunu ifade etmek isterim.

Ağız ve diş sağlığı genel sağlık noktasında önemli bir yer tutmaktadır. Birçok hastalık ağız ve diş sağlığının olmamasından ya da kötü olmasından kaynaklanmaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı genel sağlık için ne kadar önem ifade ediyorsa Diş hekimlerimizde sağlık camiamız için en az o kadar önem ifade etmektedir. Toplum sağlığının önemli unsurlarından olan diş hekimlerimizin bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Şahsım ve Yönetim Kurulum adına tüm diş hekimlerimize başarılar diliyorum.”

Ağız ve Diş Sağlığı Önemi

%

HABERİN VİDEOSU

PAYLAŞ :