8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
08 Mart 2020, Pazar

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Memur-Sen İl Başkanı, Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı Okan Özsoy, İş yeri temsilcilerimiz Fatih Yılmazer, Selami Doğan ve Kadın Kolları Komisyon Üyemiz Burcu Çakan ile birlikte Yüksek İhtisas Hastanemiz, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemiz ve 112 Acil Sağlık Çalışanlarımızı nöbet alanlarında ziyaret ettiler. Ziyaretleri sırasında kadın çalışanlarımız ile görüşmeler gerçekleştiren Akdoğan, fikir alış verişlerinde bulundu. Dünya Kadınlar Günleri kutlayan ekibimiz Kadın personele hediyelerini takdim ettiler.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir açıklama yapan Başkan Akdoğan, yapmış olduğu açıklamasında;

Saygıdeğer Memur-Sen ailesinin fertleri, Sayın Kırıkkale Halkı, Çok Kıymetli Sivil Toplum Temsilcileri ve Siz Değerli Basın Mensupları,

8 Mart dünya kadınlar günü münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi sizinle paylaşmaktan onur duyuyor, saygılarımı sunuyorum,

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, haklarının ve sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün!

Bilindiği üzere “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” 8 Mart 1957 yılında 40.000 kadın işçinin bir hak arayışı mücadelesi ile yapılan bir eylem sonucunda belirlenmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 16 Aralık 1977 tarihinde “Dünya Kadınlar Günü” olarak anılması kararlaştırılmıştır. Özünde mücadele barındıran bu günü kutlamak, dile getirmek tüm STK’ların olduğu gibi bizim içinde son derece önem verdiğimiz müstesna bir gün olma özelliğini taşımaktadır.

Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu,  sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde ırksal, kültürel, etnik,  dini  ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir,  Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır,  Osmanlıdan günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizde kadınlar,    erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki,  istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, ön saflarında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz.

Türkiye ekonomisi, siyaseti, sosyal hayatı ve demokrasisi ile gelişirken bu sürece en fazla katkıyı veren kadınlarımız olmuştur.  Takdir edersiniz ki kadınlarımız bu süreçte  kendilerini yenilemekte, geçmişin pratiklerini sorgulamakta ve yine kendilerini ifade edebilecekleri sivil toplum  örgütlerine ihtiyaç duymaktadırlar.  Bu ihtiyaç beraberinde kadın STK’ların sayılarının artmasını, STK’ların iç yapılarında temsil haklarının artması ve demokrasiye olan inancı getirmektedir.

Ancak şunu ifade etmek isterim ki, demokrasinin en somut, tek ve en meşru aracı  olan sandığa seçmen olarak kadının iradesinin yansıması  kadınlarımıza yetmemektedir.  Hayatımızı şekillendiren tüm alanlarda, gerek karar alma mekanizmaları gerek temsil organlarında daha fazla yer almak  ve  geleceğin  şekillenmesinde aktif birey olmayı istemektedirler. Bizler inanıyoruz ki kadınlarımız bu taleplerine ulaştığında sadece onlar için değil ülkemiz içinde son derece olumlu bir gelişme olacaktır.

Bu vesile ile hiçbir ırksal, kültürel, etnik,  dini  ve benzeri farklılıkları ayırmadan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü En İçten Dileklerimizle kutluyoruz.” Şeklinde görüşlerini ifade ettiler.


PAYLAŞ :