1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ
30 Nisan 2020, Perşembe

Memur-Sen İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanımız Recep Akdoğan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir açıklama yayınlamıştır. Yayınlanan açıklamada Başkan Akdoğan,

“Genç ve Dinamik bir yapıya sahip olan Ülkemizin istikrarını sürdürmesi, gelişmiş ülkeler arasında anılması Aziz milletimizin Devletine, Devletimizin de milletimizle kurduğu sağlam bağlardan kaynaklanmaktadır. Bin yıllık devlet geleneğimizin tezahürü olan Türkiye Cumhuriyeti, tüm vatandaşlarına eşit imkânlar sunması ve insanı merkeze alan bir anlayışla politikalar üretmesi neticesinde daha güçlü bir yapıya ulaşmıştır. Devletimiz bu gücü özellikle üreten, ülkenin gelişmesine katkı sunan işçilerimiz, emekçilerimiz sayesinde kazanmıştır.

Nevi fark etmeksizin emek kutsaldır. Her emekçi, her işçi ülke dinamikleri için vazgeçilemez unsurdur. Her sektörde; kimi zaman alın teri, uykusuz gözlerle kimi zaman da ailesinden ve gençliğinden ödün vererek gayret gösteren her emekçi özel ve önemlidir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, daha iyi bir gelecek için ter akıtan, sosyal ve ekonomik gelişmemizin temel gücü olan işçi ve emekçilerimize bir vefa günü olarak kutlanmaktadır. Şüphe yok ki devletimizin emek ve dayanışmaya verdiği önemle beraber özellikle son yıllarda işçilerimizin ve emekçilerimizin çalışma koşulları ve iş güvencesi konularında büyük gelişmeler görülmektedir. İşçi ve emekçi yararına kanunlar çıkarılmış, işçi ve emekçilerin eğitimlerine verilen önem artış göstermiştir.

Ülkemiz genç ve dinamik nüfusuyla Avrupa’nın en avantajlı ülkesidir. Bizler bu potansiyeli doğru ve yerinde kullanırsak kısa vadede arzu ettiğimiz noktalara ulaşacağız. Özellikle uzmanlık gerektiren alanlarda eğitim almış insanlarımızın istihdamına önem vereceğiz.

Güzel ve değerli olan ne varsa bilinmelidir ki arkasında muhakkak emek ve emekçiler bulunmaktadır. Ülkemizde emek ve emekçiye verilen önem arttıkça emekçilerimizin çalışma şevkleri de artacaktır. Bu durum Ülkemizi daha modern bir görünüme kavuşacak, devletimiz daha güçlü bir yapıya ulaşacaktır. Ülkemiz için bu kadar önem arz eden işçilerimizi ve emekçilerimizi bu anlamlı günlerinde de olduğu gibi her zaman yanlarında bulunmaya, onların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşünceler içinde, Tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, bereketli bir ömür diliyorum.” Şeklinde görüşlerini ifade etmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PAYLAŞ :